15 mei 2019

De jeugd wil bouwen en wethouder Blaauw werpt barrières op

Onlangs tekende De Gelderlander op: “mag je eindelijk bouwen in Bronckhorst, heb je geen aannemer”. Wethouder Blaauw van Gemeente Belangen Bronckhorst liet in dat artikel optekenen dat “jongeren paleizen willen bouwen, maar dat er keuzes gemaakt moeten worden”. Jongeren uit meerdere kernen, met wie wij praten, laten weten dat dit een vervelende opmerking is die in het verkeerde keelgat is geschoten. Zij weten donders goed dat er keuzes gemaakt moeten worden.

Inmiddels laten jongeren uit Keijenborg weten dat er weinig activiteit te bespeuren valt bij de wethouder. In Vorden kunnen jongeren bouwen als woningen gedraaid kunnen worden en er optimaal gebruik gemaakt kan worden van zonne-energie (er moet immers ook gasloos gebouwd worden). Maar hier laat de gemeente weten er niet in mee te kunnen gaan, waardoor jongeren voor duurdere bouwmethoden staan, wat zij weer niet kunnen betalen.


En wij horen de wethouder almaar praten over woningsplitsing. Ook voor een aantal mensen belangrijk, maar jongeren mogen niet de dupe worden en dus moet hij van het CDA de focus verbreden.

Het CDA zal dit in komende debatten aan de orde stellen, want hier moet absoluut meer actie ontstaan. Wij roepen jongeren die hierover ook wat willen melden contact met ons op te nemen.

Wilko Pelgrom
Fractievoorzitter CDA Bronckhorst
[email protected]
06-13715238

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.