05 mei 2024

Gemeente Bronckhorst staat voor moeilijke opdrachten te midden van aankomende bezuinigingen

De gemeente staat voor grote uitdagingen door landelijke wetten en regels. Deze opdrachten zijn vaak omvangrijk en complex. Het is de verantwoordelijkheid van gemeentes om ze uit te voeren. Belangrijke gebieden waarop deze taken betrekking hebben zijn onder meer; de Jeugdzorg, woningbouw, migratie en integratie, klimaatdoelstellingen zoals energietransitie en CO2-reductie, de Omgevingswet en de transitie in de agrarische sector.
Met de verwachte bezuinigingen van 6 miljoen euro tijdens het zogenoemde Ravijnjaar 2026, voelt het lokale bestuur extra druk en verantwoordelijkheid. Het maken van keuzes is hierbij onvermijdelijk.

Belangrijke zaken als geschikte huisvesting voor inwoners, het milieuvriendelijk maken van huizen en sportgebouwen, en het zorgen voor een prettige leefomgeving zijn cruciaal. Het is belangrijk om slimme keuzes te maken binnen het beperkte budget, met aandacht voor de toekomst van de gemeenschap. De politiek in Bronckhorst staat voor een uitdagende periode van zorgvuldige planning en slimme investeringen, met als doel een duurzame en fijne toekomst voor alle inwoners te garanderen.

Dit doen we samen met inwoners die zich willen inzetten voor onze gemeenschap. Wij feliciteren de personen die een lintje hebben gekregen op 26 april. Deze aanvulling op de feestelijke verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’ is een mooie erkenning voor alle vrijwilligers in en voor onze gemeente die we allemaal zo hard nodig hebben.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.