16 februari 2021

Wordt u politiek actief in Bronckhorst?

Gratis cursus voor inwoners
Wilt u weten wat een gemeenteraad doet én kan? Of hoe u zelf invloed kunt uitoefenen op het beleid? Of denkt u dat het beter kan? Doe dan mee met de gratis cursus Politiek Actief in de gemeente Bronckhorst. De cursus start op 1 maart 2021. Vanwege de coronamaatregelen is dit een online cursus. Aanmelden kan tot en met 24 februari.

Voor wie?
Politiek Actief is bedoeld voor inwoners die meer willen weten over de gemeente(politiek), of die misschien zelf actief willen worden in de lokale politiek. “Wat doet de gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid?” Allemaal vragen waar u in deze cursus het antwoord op krijgt.

Stage lopen
De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. Deelnemers aan de cursus ontvangen een certificaat en hebben de mogelijkheid om stage te lopen bij één van de fracties in onze gemeente. En als dat naar meer smaakt, kunt u politiek actief worden!

Programma
Deze online cursus wordt gegeven op maandagen van 19:30 uur tot 22:00 uur. Hieronder een overzicht van de onderwerpen per bijeenkomst:
1 maart: Hoe werkt de gemeente?
8 maart: Hoe werkt de gemeenteraad?
15 maart: Lobbyen en speeddaten met fracties
22 maart: Training debatteren
29 maart: Financiën, nabespreken raadsvergadering en uitreiken certificaten

Aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op www.bronckhorst.nl/politiekactief. Aanmelden kan tot en met 24 februari 2021. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.