We kunnen het nog beter doen in 2021

Op deze zondagochtend is het gras wit van de vorst en het zonnetje schijnt al vroeg. Heerlijk fris weer om met mijn hond een rondje om Drempt te lopen. Vanaf de dijk langs de IJssel zie ik dat een grote groep ganzen bezit heeft genomen van een weiland. Er zijn nog maar weinig mensen op de been en slechts een auto met een Duits kenteken, vermoedelijk een gast van de camping, snort rustig voorbij.

Even verderop zie ik een bekende, een man die altijd in dit gebied heeft gewoond, de 80 gepasseerd en goed op de hoogte van wat er aan de hand is in de wereld. Ik loop op hem af voor een praatje. Kijkend over het landschap komt het gesprek op windmolens. Het heeft hem verrast dat Doesburg op de grens met het Dremptse land windmolens kan gaan plaatsen. Het heeft hem geërgerd dat hij er weinig over gelezen heeft in de krant en het Contact. Wie geen computer heeft mist veel is zijn conclusie.
Net als ik heeft hij een brief gehad van wethouder Hofman van de gemeente Bronckhorst dat hij “op de computer” zijn mening over windmolens kenbaar kan maken. “B’j de gemeente goan ze d’r mor vanuut dat iedereen oaver zo’n ding beschikt” en vervolgt: “Mensen van mien leeftied doot d’r neet meer toe”. Daar moet jij iets aan doen in de politiek! Ik voel de verantwoordelijkheid.
Hij heeft al begrepen dat hij kan bellen met de gemeente om een schriftelijke enquete op te vragen en vindt dat een gedoe. Ik denk wel dat hij dat gaat doen en moet hem ook gelijk geven dat het veel mensen zonder computer zal weerhouden de enquete in te gaan vullen. Peinzend loop ik via het dorp naar huis.

Namens het CDA heb ik al aangegeven dat voor ons een enquete niet voldoende is om de mening van de Bronckhorster over windmolens te peilen en dat wij de uitkomsten om die reden kritisch zullen volgen. We zijn er nog niet en zullen ook in 2021 blijven hameren op het goede gesprek met de mensen in Bronckhorst!

Wilko Pelgrom
Fractievoorzitter CDA Bronckhorst

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.