30 augustus 2023

Oud-wethouder Cor Rosmalen krijgt zilveren speld

Cor Rosmalen (80) heeft de Zilveren CDA speld opgespeld gekregen door bestuursvoorzitter Bart Grijpma.

Het bestuur van CDA Doesburg had Cor voorgedragen voor een zilveren speld vanwege zijn tomeloze inzet voor het CDA, voor Doesburg. Vanaf het ontstaan van het CDA tot en met heden en daarvoor nog voor de KVP.

Tot 1978 was Cor raadslid voor onze stad. Hierna werd hij wethouder, om vervolgens weer raadslid te zijn tot 1986. Maar daarna was Cor niet klaar. Hij was er altijd. Tijdens de campagne, in een kascommissie, op de maandelijkse Grote Fractie Vergaderingen. Trouw, inzet, verantwoordelijkheid nemen: typisch Cor. 

Fractievoorzitter Wim Robbertsen: "Het ontroert me soms dat wanneer we tijdens de campagne mensen willen gaan vragen om even mee te helpen met flyeren of canvassen, je alvorens de vraag te stellen een appje of mailtje van Cor krijgt dat hij weer wil helpen. Hij is er altijd. Ik vind dat inspirerend en tekenend. Cor is voor mij een van onze Doesburgse helden."

Cor ontving naast de Zilveren Speld een oorkonde getekend door Hans Huibers, tot voor kort partijvoorzitter van het landelijk CDA. Cor kon de zilveren speld en oorkonde zeer waarderen. Herstellende van een zware operatie gaf hij aan de hoop te hebben weer snel klaar te staan om het CDA te helpen. "Dat is nou Cor", zei penningmeester Henk van Eeken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.