Thuis in Doesburg

“Geloven doe je maar in de kerk”, wordt mij nogal eens gezegd. Naast dat ik het fijn vind dat mensen geloof en kerk aan elkaar verbinden is geloven toch echt niet voorbehouden aan gelovigen. Geloven in de kracht van vrijwilligers bijvoorbeeld is overtuigd zijn dat hun kracht het verschil kan maken. Het is overtuigd zijn van iets wat waar is.

In zijn laatste twee encyclieken roept paus Franciscus op tot onderlinge verbondenheid en verantwoordelijkheid voor elkaar, als een familie die een gemeenschappelijk huis deelt. Ik vind dat een mooi beeld dat ik zo durf te vertalen naar Doesburg. We zijn allen aan elkaar gegeven als gelijkwaardige schepselen, zonder gelijk te zijn. En dus gaat het niet vanzelf. En dus is het goed verantwoordelijkheid voor elkaar te ervaren. En daarom is het goed om te bouwen aan vertrouwen. Daarom is het soms goed om met lef te knokken voor elkaars rechten. Of om barmhartigheid te vertalen naar beleid.

Ruimte geven aan initiatieven voor een maatschappij die daaraan bouwt is een belangrijke christendemocratische taak. Omdat we geloven in de kracht van mensen die elkaar ondersteunen, luisteren, het gesprek aangaan en die samen bouwen aan een schone en leefbare wereld voor kinderen.

Denk je: “Ik wil meehelpen bouwen aan het huis Doesburg”? Dan daag ik je uit: doe mee! Mail gewoon naar [email protected] en we nemen snel contact met je op. Doesburg heeft je nodig.

Wim Robbertsen, fractievoorzitter

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.