Jos Hermans

Bestuursvoorzitter

Ik ben Jos Hermans (58 jaar) en woon samen met Sonja sinds 1991 in Doesburg, waarvan de eerste 10 jaar in de wijk Beinum.

Onze 3 kinderen zijn in Doesburg opgegroeid, hebben hun middelbare school in Doetinchem gevolgd en zijn inmiddels ‘uitgevlogen’. Bijzonder is dat ze alledrie hun universitaire opleiding hebben gedaan en afgerond in Tilburg. Zelf ben ik ook in Tilburg afgestudeerd als fiscaal econoom. Na ruim 10 jaar in loondienst gewerkt te hebben, ben ik sinds 1997 werkzaam als zelfstandig gevestigd fiscalist / belastingadviseur / financial planner. Door de jaren heen heb ik een aantal bestuursfuncties bekleed binnen de Doesburgse gemeenschap (o.a. Ouderraad Regenboogschool, Zwembad Den Helder, Parochie St. Martinus en Martinus Atrium); mede gezien mijn financieel/economische achtergrond veelal als penningmeester. Daarnaast ben ik lid van enkele beroepsorganisaties. Ook binnen de lokale afdeling van het CDA en gemeentepolitiek ervaring opgedaan in de diverse bestuursfuncties (momenteel interim-voorzitter), fractie-assistent en 2 perioden raadslidmaatschap.

In mijn dagelijks werk heb ik veel te maken met ouderen; constateer de (on)gemakken van het digitale tijdperk, zeker voor deze leeftijdsgroep. Zo zijn financiële bijdragen en toeslagen vaak onbekend en blijven onbenut. Waar mogelijk help en begeleid ik een aantal van hen als mantelzorger zodat zij zorg en aandacht behouden en niet worden buitengesloten of het spoor bijster raken in deze ‘snelle’ tijd. Zo zal ook de lagere overheid rekening moeten blijven houden met deze groep en begrijpelijk en vatbaar blijven communiceren.

De komende raadsperiode stel ik mijn tijd, kennis en ervaring graag ter beschikking om samen te gaan voor een sterk Doesburg. Immers: Samen zijn wij Doesburg

Contact: jhm.hermans@gmail.com 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.