Stel jezelf kort voor
Ik ben Aagtje A.G. Elderman-Star, ik ben 60 jaar, getrouwd met Tonnie. Samen hebben wij drie kinderen en daar zijn drie schoonkinderen bijgekomen. Zes kleinkinderen zijn ons geschonken, die geven ons veel vreugde maar ook zorgen. Wij wonen al een hele tijd in Garrelsweer aan het Damsterdiep.

Waarom koos je voor de politiek (en het CDA)?
Vanuit de gedachte ga je meedoen of blijf je aan de zijkant staan, ben ik actief geworden in de politiek. Ik heb destijds gekozen voor het CDA omdat het een christen-democratische partij is die hecht aan waarden en die verder kijkt dan de economische groei. De uitgangspunten die mij bijzonder aanspreken zijn o.a. zorg voor de zwakkeren in de samenleving en het gezinsbeleid. De partij wil werk, zorg, ontspanning en maatschappelijke activiteiten mogelijk maken in combinatie met het gezinsleven.

Wat vind jij belangrijk in de politiek?
Actief meedoen in de politiek doe je niet voor jezelf. Ik zet mij in voor de mensen om mij heen, soms ook kwetsbare mensen. Luisteren, inleven en meedenken zijn belangrijke voorwaarden om met elkaar onderweg te zijn. Ook samenwerken en respect voor die ander zijn daarbij belangrijk.

Wat zijn jouw goede en slechte eigenschappen?
Wat mijn goede eigenschappen zijn laat ik graag over aan andere. Een goede wil ik noemen, wat ik doe, doe ik met 100% inzet en veel enthousiasme. En dat is mogelijk ook een slechte eigenschap, dat wat ik van mijzelf vraag, is niet altijd de inzet van anderen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Er blijft vaak niet zoveel vrije tijd over, naast vrijwilligerswerk, passen op de kleinkinderen, lees ik een boek, maak een wandeling en mag ik graag handwerken.

Wat is je favoriete plek in de gemeente Eemsdelta?
Mijn favoriete plek is mijn woonplek, eigen huis, mooie tuin, maak een wandeling en zie hoe mooi de omgeving is. Kijk naar de lucht, schitterende wolkenpartijen komen voorbij afgewisseld met zonnestralen. En de boer die ploegt zijn land, de kleikloeten glimmen je tegemoet.

Wat zijn je ambities de komende periode?
Meedoen, meepraten, mee besluiten in de gemeenteraad van de gemeente Eemsdelta. Vanuit het CDA meewerken aan de realisering van een betrouwbare overheid, dichtbij onze inwoners. De lijnen met onze inwoners kort houden, zoals wij dit gewend zijn in onze huidige gemeente. Iedereen mee laten tellen, en voor ieder die dat zelf niet kan mag inzet van mij worden verwacht binnen het CDA en de gemeenteraad.
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.