Stel jezelf kort voor
Mijn naam is Bert Raangs en ik ben 57 jaar en woon in Appingedam. Ik ben getrouwd met Anita en wij hebben samen twee kinderen Erik 25 jaar en Silvia 20 jaar. In het dagelijks leven ben ik hoofd facilitaire zaken op het VO Eemsdelta en daarnaast werkzaam als reservist bij Defensie (KL).

Waarom koos je voor de politiek (en het CDA)?
Ik ben opgegroeid in een gezin met daarbinnen 3 verschillende politieke partijen. Bij elke verkiezing hingen er dan ook 3 verschillende posters op de ramen. Met name mijn moeder was politiek heel actief. Nadat ik zelf actief was geworden binnen het CNV was de keuze voor het CDA natuurlijk geen onlogische. Ik ben christelijke opgevoed en daarbij meegekregen respect te hebben anderen en hun meningen. 

Wat vind jij belangrijk in de politiek?
Dat goede beslissingen worden genomen nadat er geluisterd is naar de inwoners. Als je binnen de politiek actief bent moet je benaderbaar zijn voor inwoners. Iedereen telt mee en dat betekend dat niemand langs de kant mag blijven staan.  

Wat zijn jouw goede en slechte eigenschappen?
Benaderbaar, integer, kan goed iets analyseren en voel mij verantwoordelijk. Mijn enthousiasme is soms ook mijn valkuil maar daardoor ben ik ook gedreven.  

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Klussen en motorrijden zijn mijn favoriete hobby’s. Met een vader en opa die ook fanatiek motor hebben gereden misschien ook niet zo vreemd. Daarnaast ga ik graag, samen met mijn vrouw, naar het voetbalveld. Mijn vrouw en ik zijn natuurlijk fans van FC Groningen en de Formule1. Daarnaast vinden wij het heerlijk om zo nu en dan even te gaan winkelen. 

Wat is je favoriete plek in de gemeente Eemsdelta?
Dit is de moeilijkste vraag om te beantwoorden. Onze gemeente kent heel veel mooie plekken. De Punt van Reide is een prachtige plek om van de natuur te genieten maar ook een fietstocht met een tussenstop in Loppersum is heerlijk om te doen. En wandelen en winkelen in de historische binnenstad van Appingedam en daarna even zitten op een van de terrassen. 

Wat zijn je ambities de komende periode?
Bij alles wat wij als politiek doen moet het belang van onze inwoners voorop staan. Geen korte termijn denken maar samen beslissingen nemen gericht op de toekomst om de leerbaarheid in onze mooi gemeente te verbeteren. Wanneer doen wij dit goed? Als wij er samen voor zorgen dat iedereen meedoet en niemand langs de kant blijft staat.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.