Stel jezelf kort voor
Mijn naam is Pier Prins, 61 jaar en woon in Middelstum. Ik ben getrouwd en vader van 3 kinderen en opa van 3 kleinkinderen.

Waarom koos je voor de politiek?
Ik ben graag bestuurlijk actief, binnen de politiek heb je de mogelijkheid om binnen jouw eigen regio bij te dragen aan de inrichting en uitvoering van het beleid.
Het ruimtelijk- en het sociaal beleid en de leefbaarheid voor de inwoners zijn daarbij voor mij belangrijk.
Mijn keuze voor het CDA is een keus voor een christelijke partij als grondslag voor het zoeken naar oplossingen voor de hedendaagse problemen. Uitgangspunt voor mij is daarbij, om vanuit respect elkaar de ruimte te willen geven en rekening te willen houden met wederzijdse belangen. 

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ben een liefhebber van wandelen, fietsen en af en toe schaatsen.

Wat is je favoriete plek in de gemeente Eemsdelta?
Toch wel mijn eigen omgeving, rondom Middelstum met bijvoorbeeld Ewsum en ook Westerwijtwerd, waar mijn roots liggen. Daarnaast zijn er in het gebied van de gemeente Eemsdelta meerdere prachtige plekken en veel cultureel erfgoed.

Wat zijn je ambities de komende periode?
Voor de komende periode wil ik mij graag inzetten voor de inwoners van de gemeente Eemsdelta. Belangrijk is dat de lijnen naar de inwoners kort blijven en dat de dienstverlening naar onze  inwoners op een goede manier wordt vorm gegeven. Er ligt een stevige opgave voor de nieuwe gemeente, met name ook in relatie veiligheid, schadeherstel en versterking. Lijnen uitzetten voor de toekomst van onze gemeente, samen verder bouwen aan vertrouwen!
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.