28 juni 2017

Krijgt Groningen een stadsergonoom?

Het CDA wil een gemeentelijke toezichthouder op het gebied van toegankelijkheid. Dat blijkt uit een motie die tijdens de laatste raadsvergadering werd ingediend. De motie werd weliswaar verworpen, maar dat kwam voornamelijk door de toezegging van de wethouder om hiermee aan de slag te gaan.

Wij zijn van mening dat Groningen voor mensen met een handicap slecht bereikbaar is. Eind vorig jaar werd ons initiatiefvoorstel om de toegankelijkheid van Groningen te verbeteren door de hele gemeenteraad gesteund. Hier is wat ons betreft nog te weinig mee gedaan.

Fractievoorzitter René Bolle: ’Als we van Groningen de meest toegankelijke stad van Nederland willen maken moet er nog veel gebeuren. Op dit moment zit het straatbeeld nog vol met belemmeringen en hindernissen. Het aanstellen van een stadsergonoom is een belangrijke stap om die drempels in de toekomst weg te nemen.’

De stadsergonoom moet zich voornamelijk bezig gaan houden met toegankelijkheid in de openbare ruimte en met nieuwe initiatieven, zoals nieuwbouw en herstructurering van ruimten waarvan de gemeente gebruiker of eigenaar is. In het najaar volgt een terugkoppeling.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.