04 maart 2024

CDA en PvdA: Ontlast Ten Post door bypass

De gemeenteraadsfracties van het CDA en de PvdA stellen vragen aan het stadsbestuur over het  realiseren van een bypass in Ten Post. Het dorp wordt al jaren geconfronteerd met drukte en verkeersonveiligheid veroorzaakt door de provinciale weg die er dwars doorheen loopt. Een verkeersonderzoek heeft aangetoond dat de snelheid van voertuigen te hoog is en erkent de aanwezigheid van verkeersonveilige situaties.

De zorgen zijn er vooral voor het nieuw te bouwen Huis van Ten Post, waar een school gevestigd wordt. De voornaamste wens die vanuit de bewoners en via de Thematafel Verkeer en Openbare Ruimte Ten Post naar voren komt, is de aanleg van een bypass, die het verkeer en daarmee de veiligheidsproblemen aanzienlijk zou verminderen.

De aanleg van een omleiding biedt niet alleen verlichting voor de verkeersdruk, maar is ook een essentiële stap in het herstel van de leefbaarheid van het dorp dat zo zwaar is getroffen door de aardbevingsproblematiek.

Naast de verkeersoverlast heeft Ten Post het al zwaar te verduren gehad door de gevolgen van de gaswinning, benadrukken het CDA en de PvdA. In Ten Post wordt momenteel een grootschalige versterkingsoperatie uitgevoerd als gevolg van gaswinning. De combinatie van aardbevingsschade, veel te lange wachttijden voor versterkingadviezen en de aanwezigheid van een provinciale weg die dwars door het dorp loopt, hebben een negatieve invloed op de leefbaarheid en veiligheid van de gemeenschap.

Etkin Armut, raadslid namens het CDA, benadrukt: “De aanleg van een omleiding biedt niet alleen verlichting voor de verkeersdruk, maar is ook een essentiële stap in het herstel van de leefbaarheid van het dorp dat zo zwaar is getroffen door de aardbevingsproblematiek.”

PvdA-raadslid Rita Pestman voegt toe: “Het is van groot belang dat er concrete stappen worden ondernomen om de verkeersveiligheid en leefbaarheid in Ten Post te verbeteren. De aanleg van een bypass kan aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van de verkeershinder en het creëren van een veiligere omgeving voor de inwoners.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.