14 december 2022

CDA Groningen komt op voor autobezitters de Stadsparkwijk, Hoornse Meer en Corpus den Hoorn

Het CDA stelt samen met de VVD fractie vragen aan het stadsbestuur over het betaald parkeren in Hoornse Meer, de Stadsparkwijk en Corpus den Hoorn. In steeds meer wijken wordt betaald parkeren ingevoerd, zo ook in de eerder genoemde wijken. Bewoners van deze wijken diende vorige week maandag een petitie in die 1001 keer is ondertekend. Wat het CDA betreft is dit een sterk signaal dat gehoord moet worden. De wijkbewoners geven aan dat er nooit enige vorm van participatie heeft plaatsgevonden.

Betaald parkeren raakt namelijk inwoners en hun bezoekers. Een van de argumenten is dat de openbare ruimte “teruggewonnen” dient te worden en dat de openbare ruimte vergroend dient te worden. Dit terwijl bijvoorbeeld Hoornse Meer al een ontzettend groene wijk is en bewoners aangeven dat er geen enkele noodzaak is. Ook wordt gesteld dat het nodig is omdat er bij evenementen in Stadspark parkeeroverlast in de wijken is zoals Hoornse Meer, terwijl buurtbewoners stellen dat dit niet het geval is.

De CDA fractie vraagt om deze reden samen met de VVD of het college bereid is om het genomen besluit ten aanzien van het betaald parkeren in Hoornse Meer, de Stadsparkwijk en Corpus den Hoorn te heroverwegen. Ook wordt gevraagd of de gemeente al in gesprek is geweest met de initiatiefnemers van de petitie en wat het doel van deze gesprekken is geweest of wordt. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.