04 oktober 2023

CDA Groningen wil herstart gesprekken over Groninger marathon in 2024

Het CDA Groningen roept het college aanstaande woensdag in een motie op om weer in gesprek te gaan met Stichting Marathon Groningen. De gesprekken tussen het gemeentebestuur en de organisatie werden eerder beëindigd nadat de gemeente een aantal ´knelpunten op het gebied van veiligheid, budget en bereikbaarheid´ zag ontstaan. Het CDA Groningen vindt dat de organisator onvoldoende de kans heeft gekregen deze zorgen weg te nemen en knelpunten op te lossen.

“De organisatie heeft veel voorbereidingen getroffen om volgend jaar een mooie eerste marathon te organiseren. Er waren sponsoren gevonden, de gemeente en de provincie hebben subsidies afgegeven en de stichting heeft zelf kosten gemaakt. Wij willen dat het college in gesprek gaat over de uitdagingen en terugkomt aan tafel” aldus CDA-raadslid Etkin Armut.

Het CDA is ervan overtuigd dat een groot deel van de ‘knelpunten’ die het college ziet in een gesprek met de organisatie kunnen worden opgelost. In de motie die het CDA woensdag indient wordt het college daarom gemaand om de beoogde Groningse marathon volgend jaar al te realiseren. Dat zou samenvallen met de opening van de nieuwe zuidelijke ringweg, waar nu nog hard aan wordt verbouwd, maar dan onderdeel van het parcours zou zijn.

“Een marathon kan een enorme impuls geven aan onze gemeente en provincie. Het zou in mijn ogen bovendien een prachtige sportieve viering zijn voor de opening van de nieuwe zuidelijke ringweg. Waar de politieke wil is om eruit te komen is een weg”, aldus Armut.

Het CDA dient de motie woensdag in en wordt al gesteund door de VVD, Stadspartij 100% voor Groningen, Partij voor het Noorden en de PVV.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.