Yes, Open!
09 februari 2022

CDA organiseert thema-avond over duurzaamheid

De afdelingen van het CDA Groningen en CDA Tynaarlo organiseren op 11 februari een avond over duurzaamheid en klimaatverandering. Tijdens de avond zullen CDA-kamerlid Henri Bontenbal en lector Martien Visser het christendemocratische verhaal rondom dit thema laten horen. De avond zal verder gericht zijn op de boodschap die het CDA voor de gemeenten Groningen en Tynaarlo te vertellen heeft, in aanloop naar de verkiezingen op 16 maart.

Volgens Henk Middendorp, lijsttrekker van het CDA Tynaarlo, hebben te vaak nog mensen het idee dat het CDA niks met het thema duurzaamheid heeft. ‘Wij zijn rentmeesters. Dat schept de verantwoordelijkheid om te werken aan een wereld die we door kunnen geven aan volgende generaties. Ook in onze gemeente staan we voor een grote verduurzamingsopgave’, aldus Middendorp.

"De gevolgen van klimaatverandering zijn geen problemen van de verre toekomst, maar een grote uitdaging van vandaag"

De Groningse lijsttrekker Jalt de Haan legt kort uit wat de groene ambities van het CDA zijn. ‘De gevolgen van klimaatverandering zijn geen problemen van de verre toekomst, maar een grote uitdaging van vandaag. Met energiecorporaties, lokale opslag voor lokaal gebruik en  grootschalige woningisolatie kunnen we dit betaalbaar en rendabel maken voor Groningers van alle inkomensgroepen’, zo stelt de Haan.

Als u bij deze avond aanwezig wilt zijn, kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar [email protected]. De avond vindt plaats om 19:30 uur in de Lutherse Kerk  (Haddingestraat 23, Groningen).

 

 

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.