07 juli 2022

CDA pleit voor behoud Topsportzorgcentrum voor breedtesport

De Groningse gemeentefracties van het CDA, VVD, D66, PVV, Partij voor het Noorden en Stadspartij 100% Groningen willen dat de Gemeente Groningen het Topsportzorgcentrum niet verkoopt aan FC Groningen maar behouden blijft voor breedtesport, ondernemen en zorg.

Het multifunctionele centrum is met een gemeentelijke bijdrage van 5 miljoen en provinciale subsidie gebouwd. Het CDA wil niet dat Euroborg NV, dat mede-eigenaar is van het Topsportzorgcentrum, en afstand doet van het hele gebouw. De gemeente heeft allen aandelen van de NV en gaat hier dus over.

Er zijn veel zorgen bij de andere gebruikers van het topsportzorgcentrum. Wanneer we het eigendom verkopen aan FC Groningen verliezen we als gemeente de grip.

CDA-factievoorzitter Jalt de Haan: “we willen waarborgen dat de oorspronkelijke visie van het topsportzorgcentrum overeind blijft. Er zijn veel zorgen bij de andere gebruikers van het topsportzorgcentrum. Wanneer we het eigendom verkopen aan FC Groningen verliezen we als gemeente de grip. Het CDA wil dat de gemeente hierin de regie houdt. Daarom dienen we een motie in om te waarborgen dat het pand niet aan FC Groningen wordt verkocht”

Uiteindelijk is de motie met 16 stemmen voor en 25 tegen weggestemd.

Benieuwd naar de hele inbreng van het CDA? klik op het filmpje hierboven.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.