10 mei 2023

CDA stelt vragen over initiatief plaatsten bankjes door supportersvereniging FC Groningen

Afgelopen zondag was een zwarte dag voor de Trots van het Noorden. Na 23 jaar eredivisie degradeert FC Groningen naar de Keuken Kampioen Divisie. Het volgt op een dramatisch verlopen seizoen, zowel op het veld als buiten het veld. Denk aan de gestaakte wedstrijd tegen NEC, Willems die door een toeschouwer werd geslagen en ‘supporters’ die het veld betraden tegen Cambuur. Het zijn enkelen die het voor velen verpesten. Ook de contacten tussen de gemeente/politie en de supporters verlopen moeizamer dan voorgaande jaren. Zo kunnen uitwedstrijden alleen nog met verplichte buscombi’s bezocht worden.

Het is mooi dat een grote groep supporters zich distantieert van de relschoppers en juist FC Groningen op een positieve manier op de kaart willen zetten. Één van de manieren waarop ze dit doen is via een actie om op verschillende plekken in de regio speciale FC-banken en tafels te plaatsen. Het doel is om eenzaamheid tegen te gaan door mensen samen te brengen en de regio groen-witter te maken. Het CDA kan dit initiatief van harte ondersteunen. In het verleden hebben we ook voor meer bankjes in de gemeente gepleit, bijvoorbeeld via de babbelbankjes. Dit initiatief sluit hier mooi op aan. Het CDA vindt dit initiatief een prachtige kans om de band tussen de gemeente en de supporters te versterken.

De fractie vraagt het gemeentebestuur of ze net als het CDA van mening zijn dat extra bankjes in de gemeente van meerwaarde zijn en op welke manier de gemeente het initiatief van de supportersvereniging actief kan ondersteunen

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.