03 maart 2020

CDA wil 50-meterbad in vernieuwd Kardinge

De Groningse gemeenteraadsfractie van het CDA vindt dat er een 50-meterbad moet komen in het sportcentrum Kardinge. De aanstaande renovatie van het sportcentrum is het volgens het CDA een uitgelezen kans om een volwaardig overdekt wedstrijdbad In Groningen te realiseren.

Met de komst van een 50-meterbad zijn er veel meer mogelijkheden voor lessen, trainingen en het organiseren van (inter)nationale zwemwedstrijden. Fractievoorzitter René Bolle: ‘Een 50-meterbad biedt kansen voor de breedtesport en de topsport. Zo zien we dat Groningse zwemtalenten op dit moment moeten uitwijken naar andere steden. Maar ook de breedtesport profiteert. Het is een lang gekoesterde wens van zwemvereniging TriVia om een 50-meterbad in Groningen te krijgen.

Komende woensdag moet blijken of het voorstel van het CDA voor een 50-meterbad op steun van andere partijen kan rekenen. Ook worden tijdens de commissie vier verschillende scenario’s voor de verbouwing van sportcentrum Kardinge besproken. Het CDA vreest dat het college met de plannen voor een ‘Avonturenpark’ en een ‘Resort’ te veel focust op entertainment en ontspanning en dat dit ten koste gaat van belangrijke sportieve basisvoorzieningen zoals een zwembad en een schaatsbaan. “Het lijkt erop dat ijshockey, shorttrack en het langebaan schaatsen wat vergeten wordt in de nieuwe plannen, het zou een gemiste kans zijn als we nu niet investeren in goede voorzieningen zodat deze sporten een slag kunnen maken”.                                         

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.