COLLEGE TOUR: CDA Fractievoorzitter Pieter Heerma Kamerlid Derk Boswijk Fractievoorzitter CDA Groningen Jalt de Haan - 1
03 februari 2023

CDA wil in gesprek met Groningers over nieuwe visie voor Nederland

Het CDA organiseert een College Tour voor politiek geïnteresseerden in Groningen. Tijdens deze avond zullen Jalt de Haan (Fractievoorzitter CDA Groningen), Pieter Heerma (Fractievoorzitter CDA 2e kamer) en Derk Boswijk (Kamerlid CDA) met de zaal in gesprek gaan over de politiek, de stand van het land en hun eigen drijfveren.

Fractievoorzitter Jalt de Haan ”Het CDA heeft vandaag zijn visie voor de komende jaren gedeeld. De Nederlandse politiek heeft te lang te veel aandacht gehad voor regio’s waarmee het al goed ging. Daardoor zijn in de afgelopen decennia grote verschillen ontstaan als het gaat om voorzieningen, welvaart en welzijn. Die verschillen zijn niet alleen zichtbaar tussen de stad en het platteland, maar ook tussen wijken in Groningen. Wie van het noorden naar het zuiden door de stad fietst ziet een verschil in levensverwachting van zes jaar. Hier gaan we tijdens deze avond dieper op in''

“Nederland is een te klein land voor zulke grote verschillen’, zegt CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma. ‘Er is dus echt wat aan de hand. De verschillen vormen een belangrijke verklaring voor de onvrede in onze samenleving. Niet alleen op het platteland, maar ook in de grote steden”.

De avond zal plaatsvinden op vrijdag bij Navigators Studentenvereniging Groningen, Hardewikerstraat 7, 9712 GR, Groningen. Aanvang is 19.00 uur en het programma begint om 19.30 uur.

De Haan: Iedereen die geïnteresseerd is in politiek en in gesprek wil gaan met mij of een van de andere politici over onze drijfveren is van harte welkom. Laat je horen en word deel van de discussie!”

Mensen die willen deelnemen kunnen zich via de volgende link aanmelden: https://forms.gle/eWbogU3erPBeJTxK7.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.