12 oktober 2021

CDA wil oplossing voor parkeerproblemen van de Luisterlijn

Op 1 oktober is het betaald parkeren gebied uitgebreid. Twee weken geleden stelden we het college vragen over de negatieve effecten die dit heeft voor bewoners van een sociale huurwoning. Nu wil het CDA een ander probleem aanstippen, namelijk dat van vrijwilligersorganisaties die gelegen zijn in één van de straten waar het betaald parkeren is ingevoerd.

Zo hoorden we van de Luisterlijn. Een vrijwilligersorganisatie die 24/7 telefonisch bereikbaar is om te praten over angst, verdriet en blijdschap. Zij geven een steuntje in de rug en de hulp is vrijblijvend en anoniem. Vanwege een deel van doelgroep (verwarde personen) is de locatie waar ze gevestigd zijn vertrouwelijk. Voor de diensten overdag moeten mensen nu naar beneden om parkeerkaarten te verlengen.

Daarom vinden wij dat parkeren voor vrijwilligers en mantelzorgers gratis gemaakt moet worden. 

Er werken in totaal ongeveer 60 vrijwilligers die dag en nacht gebruik maken van de locatie. Niet allemaal tegelijk, maar wel genoeg in grotere groepen om te zorgen voor een enorme kostenpost. De vrijwilligers zijn veelal gepensioneerd en een flink aantal is niet goed genoeg ter been om vanaf een P&R te reizen. Jalt de Haan wil dat er zo snel mogelijk een oplossing gevonden wordt voor deze vrijwilligersorganisatie. 'Op deze manier maken van het fantastische werk van deze vrijwilligersorganisatie erg moeilijk. Daarom vinden wij dat parkeren voor vrijwilligers gratis gemaakt moet worden. Dat doen ze in Amsterdam bijvoorbeeld met een maatschappelijke parkeervergunning', aldus de Haan.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.