04 september 2023

Jalt de Haan op plaats 19 lijst Tweede Kamerverkiezingen

Bericht van Jalt:

Ontzettend trots en vereerd. Ik sta op plek 19 van de conceptlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van het CDA.

Ik wil me graag inzetten voor mijn Groningen, goed onderwijs en een sterk verenigingsleven.

Het Gronings geluid moet luid in Den Haag klinken. Te vaak hebben Groningers het gevoel dat Den Haag er niet voor hen is. Met de gaswinning, de schrijnende situaties in Ter Apel en de slechte bereikbaarheid van onze provincie.


Het Gronings geluid moet luid in Den Haag klinken. Te vaak hebben Groningers het gevoel dat Den Haag er niet voor hen is.


Het onderwijs is mijn passie. In mijn werk zie ik wat er op kinderen in Groningen afkomt. Het is een spiegel van de samenleving. Armoede raakt helaas veel te veel kinderen en de jeugdcriminaliteit neemt toe. Daarnaast staat het onderwijs onder druk door het toenemende lerarentekort. Dit begint bij waardering voor al die leraren die zich dag in dag uit in zetten voor de toekomst van onze kinderen. 

Mijn derde speerpunt is het verenigingsleven. Voor mij de plek in de samenleving waar je elkaar ontmoet en heerlijk kan genieten van, in mijn geval een potje voetbal. Maar er zijn zorgen over stijgende kosten, bureaucratie en te weinig vrijwilligers. Ik zie dit in mijn rol als bestuurslid bij CVV Oranje Nassau en ben hier als raadslid druk mee aan de slag.

Genoeg om de komende maanden keihard voor te knokken. Ook omdat ik geloof dat het originele verhaal van @cdavandaag en @henribontenbal het antwoord is op de problemen in ons land!

Als je wil mee helpen in de campagne of je twijfelt wat je moet stemmen. Dan weet je me te vinden

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.