25 augustus 2022

Opheldering over impasse rond laadpalen

Op donderdag 25 augustus hebben wij samen met de VVD en D66 schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur naar aanleiding van berichtgeving van Sikkom.

In het artikel van Sikkom wordt de moeizame samenwerking tussen de gemeente en laadpaalleverancier Allego beschreven. Hierin wordt duidelijk dat het Groningse college zou overwegen om de plaatsing en het onderhoud van laadpalen in onze gemeente voortaan zelf in beheer te nemen.

Uit het artikel blijkt verder dat de gemeente inmiddels meerdere boetes die optellen tot enkele duizenden euro´s aan het bedrijf heeft opgelegd voor niet nagekomen afspraken. Ook zou het de gemeente frustreren dat de laadpalen niet worden geplaatst in wijken waarin nog weinig elektrisch wordt gereden. Juist hier wil het college de palen ook zien verrijzen. Deze beweringen worden door het bedrijf overigens weer ontkent.

“Dit college moet niet elk potentieel probleem willen oplossen door zelf een bedrijf op te richten. Het is ons niet duidelijk welke meerwaarde of noodzaak er is om dit in eigen beheer te nemen. Dat die suggestie nu toch zonder onderbouwing op tafel ligt roept veel vragen op” zei ons raadslid Etkin hier onder andere over.

Lees hier het artikel over onze vragen in het Dagblad van het Noorden en bekijk hier het interview van Etkin bij OOGTV.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.