31 maart 2021

Sporttarieven Haren en Ten Boer omhoog, CDA teleurgesteld

Gisteren heeft een meerderheid van de gemeenteraad ingestemd met de plannen van het college om de sporttarieven voor de voormalige gemeente Haren en Ten Boer fors te verhogen. De fractie van het CDA is teleurgesteld. Het voorstel van het CDA en de Stadspartij om de tarieven in de Stad te verlagen tot het Harense niveau, kon niet op steun rekenen van de coalitiepartijen (GroenLinks, PvdA, D66 en ChristenUnie). Datzelfde geldt voor de vier andere voorstellen om het voorstel van het college aan te passen.

Voor verenigingen in Haren en Ten Boer betekent dit een forse kostenstijging, wat op kan lopen tot 160 procent. Fractievoorzitter baalt stevig van het besluit van de coalitie: ‘al jaren pleitten wij voor extra geld naar de sportbegroting. Gisteren werd weer eens pijnlijk duidelijk dat hier weinig ruimte voor is met deze coalitie. Op een totale begroting van 1 miljard, hebben we het gisteren over een bedrag van slechts 500.000 euro. Dat het niet lukt om daar een oplossing voor te vinden in teleurstellend.’

Daarnaast sloegen de coalitiepartijen met hun besluit de adviezen van de sportkoepel naast zich neer. De sportkoepel is opgericht door de amateurverenigingen en behartigt hun belangen. ‘We hebben met de sportkoepel goud in handen, er zijn meer dan 90 verenigingen bij aangesloten.' Het CDA denkt dat het negeren van de Sportkoepel grote gevolgen gaat hebben. 'Ik ben bang dat we het goud in de Diepenring gooien en het er niet zomaar uitgevist krijgen’, aldus René Bolle.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.