Etkin Armut

Raadslid

Ik ben Etkin, ik ben 23 jaar en woon in Corpus den Hoorn. Ik studeer geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en ben fractiemedewerker voor de gemeenteraadsfractie van het CDA.

Als jonge vrouw weet en zie ik hoe het voelt om je onveilig te voelen. 1 op de 7 Groningers voelt zich regelmatig onveilig. Ik wil dat Groningen een plek van ons allemaal blijft. Waar je als jonge vrouw ook ’s avonds naar buiten durft en waar LHBTI's en andere Groningers niet bang hoeven te zijn voor intimidatie en geweld.

Nu het nachtleven eindelijk weer op gang is gekomen moeten we letterlijk en figuurlijk inzetten op een frisse start. We moeten elkaar gaan aanspreken op wangedrag en daarom wil ik in het uitgaansgebied en in nachtclubs zichtbare oproepen om je te gedragen en je vrienden te corrigeren. Ik wil daarnaast dat de politie meer middelen tot haar beschikking heeft om onze straten veilig te houden. Zo wordt ingezet op de bevoegdheid om preventief te fouilleren en streeft het CDA een juridisch houdbaar sis-verbod na. Zo zorgen we dat alle inwoners van onze gemeente zich veilig voelen.

Vanuit de gemeenteraad wil ik mij hard maken voor een veilig en leefbaar Groningen. Een gemeente waar we ons veilig voelen, naar elkaar omkijken en met plezier kunnen wonen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.