Izaäk van Jaarsveld

Woordvoerder

Wie ben je?
Mijn naam is Izaäk en ik ben 26 jaar oud. Ik woon al vrijwel mijn hele leven in Hoogkerk. Hier ging ik naar de Anne Frank School en versleet ik talloze voetbalschoenen op de velden van HFC15 en haar voorgangers.

Wat wil je?
Als hoogste nieuwkomer op de kieslijst van het CDA Groningen wil ik aandacht brengen naar drie ‘vergeten’ groepen Groningers, die de problemen in hun leefomgeving zien groeien en de nodige investeringen zien uitblijven:

1) dorpen en wijken rond de stad Groningen,
2) de studenten die in coronatijd aan hun lot zijn overgelaten en sterk vereenzaamd zijn, en
3) gedupeerden van de gaswinning in Ten Boer, Ten Post en omgeving.

Waar sta je voor?
In ons verkiezingsprogramma heb ik ingezet op een modern CDA Groningen dat staat voor vergaande investeringen in sport, verduurzaming, woningbouw en veiligheid. Het zijn de belangrijkste keuzes die we vandaag moeten maken voor de wereld van morgen. Door sport nu aan te jagen drukken we de oplopende zorgkosten van de toekomst en na jaren van bezuinigingen op de politie zien we dat de criminaliteit en overlast stijgen. Ik sta voor een modern CDA dat groepen Groningers verbindt en zich beseft dat onze gemeente groter is dan de binnenstad.

Wat heb je al gedaan?
Als student aan de Hanzehogeschool werd ik in coronatijd als eerste student ooit voorzitter van de Hogeschoolmedezeggenschapsraad. In 2018 en 2019 was ik fractievoorzitter van de toen grootste studentenbelangenvereniging in Groningen. Met mijn fractiegenoten brachten wij studentpsychologen in dienst van de Hanzehogeschool. Daarvoor ben ik twee jaar voorzitter geweest van de CDA-jongeren in de provincie Groningen en de afgelopen jaren was ik redacteur van het opinieplatform voor jongeren Politiek van Morgen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.