Jalt de Haan

Lijsttrekker

Jalt (1991) is getrouwd en woont met zijn vrouw en twee kinderen in de Groningse wijk Helpman. Hij is meester van groep 8 op de Dom Helder Camaraschool in Beijum. Daarnaast was hij de afgeopen 6 jaar werkzaam als fractiemedewerker en woordvoerder op het gebied van onderwijs, sport, zorg en cultuur. 

Groningen is een prachtige gemeente. Waar er tal van inwoners zijn die zich inzetten voor een ander. Tegelijkertijd maken we ons zorgen. Je ziet dat onze samenleving steeds meer lijkt te draain om het eigen ik. Hierdoor lijken de tegenstellingen tussen jong, oud, laag- en hooggeleid, platteland en stad en arm en rijk steeds groter te worden. Het idee dat we er allemaal beter van worden als iedereen maar het beste voor zichzelf kiest, is niet waar. Het is tijd voor verbinding en verandering.

Met zijn ervaringen in het onderwijs wil Jalt zich inzetten voor een goede toekomst voor onze kinderen. Op dit moment groeit 1 op de 6 kinderen op in armoede. Neemt de onveiligheid toe, doordat er steeds meer jongeren met messen over straat lopen. Leiden steeds meer jongeren aan overgewicht. En tenslotte groeien ze op in een samenleving, waarin het steeds meer lijkt te gaan om je prestaties en likes op de sociale media. Op al deze onderdelen is er veel werk aan de winkel. 

De Haan mikt in zijn nieuwe rol op zetelwinst in de Groningse gemeenteraad: “Ik geloof in ons verhaal en ben ervan overtuigd dat het breed draagvlak zal vinden in onze gemeente. Ons programma zal je wellicht verrassen, omdat we nieuwe keuzes maken die passen bij deze tijd, de traditie van onze partij en de toekomst van onze gemeente.”

Wilt u Jalt iets vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.