Henk Koopmans

Ik ben in 1961 geboren in Hoogkerk onder de rook van Groningen. In deze mooie stad de studie wis- en natuurkunde gedaan. Omdat we weliswaar graag werkten in de stad maar liever willen wonen in een dorp ben ik samen met Els, mijn vrouw, een kleine 30 jaar geleden naar Winsum gekomen. Onze beide kinderen zijn in Winsum geboren en studeren inmiddels ook in Groningen. Halverwege de jaren 90 opnieuw verhuisd naar de toen net gestarte wijk ‘De Brake’. Wij waren één van de eerste bewoners.

Als voorzitter van de VVE ‘De Brake’ raakte ik betrokken bij het ‘gedoe’ rond de mandelige waterpartij. Na veel gesteggel tussen gemeente, projectontwikkelaar en VVE was het toenmalig wethouder Bert Swart die uiteindelijk de zaak tot een oplossing wist te brengen. Er was een click en Bert vroeg mij op een gegeven moment of ik geen zin had om de steunfractie te komen versterken. Aldus geschiedde.

In de periode 2002-2006 maakte ik deel uit van de steunfractie en kwam ik op een gegeven moment ook in het bestuur terecht. Voor de periode 2006-2010 stond ik op een verkiesbare plaats op de lijst. Ik werd toen echter gepasseerd op voorkeursstemmen door ons aller Kunny. Toen we ook nog eens niet aan het college deelnamen stond ik opeens 2e reserve. Door een geluk én een ongeluk kwam ik in 2008 alsnog in de raad. Onze fractievoorzitter Rienk Prins overleed geheel onverwacht en even later viel het college en werd het CDA alsnog coalitiepartner en mocht een wethouder leveren. Twee plaatsen kwamen vrij en Jan Pot en ik mochten Kunny vergezellen in de raad.

Het was best een heftige periode waarin onder andere het Boogplein en de reconstructie Onderdendamsterweg op de agenda stonden.Ik heb me altijd hard gemaakt voor een veiliger situatie met betrekking tot het doorgaande verkeer en ben blij dat de Onderdendamsterweg inmiddels een stuk veiliger is geworden. Na mijn 2-jarige raadsperiode ben ik weer tot het bestuur toegetreden waar ik in 2014 voorzitter van werd.

Ik zou het bijna vergeten maar naast mijn bestuurlijke leven ben ik momenteel werkzaam als docent Wiskunde aan het Dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. Ik geef daar les aan de bovenbouw havo/vwo.

Ik moet zeggen dat ik enorm uitzie naar de komende raadsperiode in de nieuwe gemeente. Een grotere raad, nieuwe projecten, vele uitdagingen, ik denk dat we er als CDA klaar voor zijn.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.