Woonplaats: WINSUM

Komende uit Groningen ben ik sinds 1990 met mijn vrouw woonachtig in Winsum.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als docent aan een scholengemeenschap, waar ik wiskunde geef aan de bovenbouw havo/vwo. We hebben een zoon en een dochter die inmiddels al een aantal jaar zelfstandig in Groningen wonen.

Vanaf ongeveer 2000 ben ik betrokken bij de lokale afdeling van het CDA. Eerst als bestuurslid en steunfractielid, later als raadslid. Na mijn raadsperiode trad ik weer toe tot het bestuur. In de jaren voor de herindeling was ik voorzitter van het bestuur van de lokale afdeling Winsum van het CDA en in die hoedanigheid nauw betrokken bij de fusie tussen de vier lokale CDA besturen. Bij de start van de nieuwe gemeente Het Hogeland trad ik toe tot de raad. In het laatste jaar van de huidige periode tevens als voorzitter van één van de raadsoverleggroepen.

Ook voor de komende verkiezingen ben ik weer verkiesbaar. Het zal voor ons een grote uitdaging worden om de beeldvorming vanuit Den Haag te doorbreken en als lokaal CDA op te komen voor de Groningers en onze Haagse contacten er van te overtuigen dat Groningen meer is dan een gaswinningslocatie.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.