Jan van de Wal

Uithuizermeeden

Ik ben Jan van de Wal en sinds enige tijd (1978) lid van ons CDA. Waarom zeg ik ons en gebruik ik niet het onpersoonlijke het. De reden daarvoor is, dat ik het echt zo voel, een ‘oude’ kastanje boom met allerlei zijtakken en nog weer kleinere takjes, waaraan aan de uiteinden vele wilde en eetbare kastanjes mogen groeien, ieder jaar maar weer. Het CDA is van origine een volkspartij, verankerd in een stevig, lees christelijk, fundament. Het feit dat ik namens die partij een boodschap van omkijken naar elkaar mag uitdragen stemt mij erg blij!

Ik zit sinds 2002 in de raad van de gemeente Eemsmond, waarbij onderwijs, sport, veiligheid en cultuur tot nu toe mijn portefeuilles waren. Ik zou het geweldig vinden indien het lukt er nog een vijfde termijn aan vast te mogen plakken. Niet omdat ik gehecht ben aan ‘pluche’, na 22 jaar PTT, inmiddels Post NL, en sinds 2007 als docent geschiedenis en godsdienst/levensbeschouwing aan het Lauwerscollege in Buitenpost, sta ik midden in de samenleving en ervaar ik het als een voorrecht daarnaast lokaal volksvertegenwoordiger te mogen zijn.

Het CDA heeft van oudsher een stevige plek bezet in de voormalige gemeentes die met elkaar Het Hogeland gaan vormen. Ik spreek hierbij de verwachting uit dat het in de nieuw te vormen gemeente niet anders zal zijn. De kandidaten op de lijst zijn het waard, let hierbij vooral op nummer7! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.