UITHUIZERMEEDEN

In 1967 op Meij (Uithuizermeeden) geboren. In 1992 voor een periode van 10 jaar verhuist naar Warffum. Als in 2001 een nieuwe woonwijk ontwikkeld wordt in Uithuizermeeden besluiten wij terug te keren naar Uithuizermeeden. Het gezin bestaat dan al uit een dochter en zoon.

In 2014 komt het CDA ‘in beeld.’  Een sterk veranderde samenleving en de zichtbare gevolgen daarvan besluiten mij om via het CDA daarin mee te praten. “Niets doen was immers geen optie” en “Als wij het niet doen wie dan wel” zijn bekende slogans om het niet alleen bij ‘mooie woorden’ te houden. In 2016 kreeg ik binnen het CDA Eemsmond de functie als fractie-assistent (samen met Jesper Bergsma die nu voor het CDA in de Groninger Staten zit).   

In het dagelijks leven ben ik verantwoordelijk voor een verkoop-en adviesbureau in hout & decoratieve plaatmaterialen. Bij dit bureau, Hout Decoratief Noord BV en gestart in 2009, zijn totaal zes werknemers werkzaam. Het kantoor is gevestigd in het centrum van Uithuizermeeden aan het bekende Johan van Veenplein.

In mijn vrije tijd besteed ik, naast de deelneming in de ‘brede fractie,’ ook veel tijd aan het in stand houden van de leefbaarheid in Uithuizermeeden. Ik 2012 was ik medeoprichter van Stichting Meij-Invest die op 1 januari 2022 is gefuseerd met Stichting Dorpsbelangen Uithuizermeeden.

We leven in een sterk veranderende economische en maatschappelijke wereld. Eerder vastgestelde visies met betrekking tot wonen, leven en economie moeten, zo blijkt, opnieuw onderzocht worden. Van krimp en vergrijzing naar een ernstig tekort aan diverse modellen woningen en bouwlocaties. En wat te doen aan de vraag van kleine ondernemers naar een passende huisvesting! Niet alleen voor de grotere kernen maar juist ook voor de kleinere kernen in onze gemeente. Hiervoor wil ik graag mijn bijdrage blijven leveren binnen het CDA Het Hogeland.

Binnen de Protestantse Gemeente van Uithuizermeeden verzorg ik al vele jaren de website van dagelijkse nieuwsberichten en andere informatie. Ook hier probeer ik Kerk & Dorp samen te laten optrekken.

CDA Hogeland, rentmeestschap op ’t Hoogeland.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.