Even voorstellen:

Mijn naam is Jasper Spijk, 51 jaar, geboren en woonachtig in Uithuizermeeden. Getrouwd en 2 kinderen,

Mijn politieke carriere mag nog vrij kort genoemd worden. Pas in 2015 ben ik lid geworden van het CDA en een jaar later heb ik de functie aanvaard als fractieassitent CDA Eemsmond. In het dagelijks leven ben ik verantwoordelijk voor een verkoop- en adviesbureau in hout & kunststofplaatmaterialen. Bij dit bureau, Hout Decoratief Noord BV en gestart in 2009, zijn in totaal vijf werknemers werkzaam. Het kantoor staat op een prachtige locatie midden in het centrum van Uithuizermeeden.

In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan het in stand houden van de leefbaarheid in Uithuizermeeden. Als voorzitter van Stichting Meij-Invest doe ik dit samen met een team van twaalf deskundigen. De leefbaarheid van de dorpen op het Groninger platteland is de laatste jaren flink onder druk komen te staan door krimp, vergrijzing, veranderende economische omstandigheden en de aardbevingen. “Niets doen was geen optie meer”. Een prachtig initiatief van burgerparticipatie. Ik zie jongeren en ouderen vertrekken naar elders omdat er geen passende woningen gebouwd worden. Ze hadden graag in het dorp (of regio) willen blijven wonen. Met een sterk in ontwikkeling zijnde Eemshaven binnen onze gemeentegrenzen, moeten we verder werken om de dorpen leefbaar te houden en plannen te maken voor een duurzame samenleving.

Binnen de Protestantse Gemeente van Uithuizermeeden verzorg ik al ruim tien jaar de website van dagelijkse nieuwsberichten en andere informatie. Ook hier probeer ik Kerk & Dorp samen te laten optrekken.

Binnen het CDA wil ik mij verder inzetten voor het leefbaar houden van de dorpen op het platteland, het versterken van de economische omstandigheden en passende woningbouw voor de diverse dorpen in onze nieuwe gemeente.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.