Even voorstellen

Mijn naam is Philip Elsinga ben 48 jaar getrouwd met Marjanne en wij hebben 2 dochters. Samen met mijn vrouw run ik en melkveebedrijf tussen Winsum en Sauwerd met 115 melkkoeien en bijbehorend jongvee . Op ons bedrijf doen wij veel aan weidevogelbeheer, dit als neventak en omdat het erg mooi is alle dagen de pracht van de natuur te zien ,en de grutto’s en kievieten in het veld te horen fluiten.

Wat bezielt een vrij ondernemer die heerlijk in de natuur leeft om zich met gemeente politiek bezig te houden?

Al sinds jaren volg ik de gemeentepolitiek soms met begrip en soms met kromme tenen. Door de treinongevallen die op de Voslaan gebeurt zijn ben ik nog meer de lokale politiek in aanraking gekomen, waar veel mensen actief zijn en het beste met iedereen voorhebben. Wel kom je er achter dat het dan erg belangrijk is dat alle groepen ook in die politiek vertegenwoordigt zijn en weten wat er leeft onder de mensen.

Sinds januari 2017 ben ik actief in de steunfractie van het CDA in Winsum. In die afgelopen 1,5 jaar zijn wij veel met de herindeling bezig geweest. Toen heb ik toch de keuze gemaakt om ook in de nieuwe gemeente Hogeland verder te willen in de CDA fractie. En hier als ondernemer mij ook kan in zetten voor een mooie gemeente Hogeland om te wonen en zeker ook om te ondernemen. Ook denk ik dat deze nieuw gemeente van uit kracht en ambitie moet gaan werken en niet van uit de gedachte van krimp en achterstand gebied.

Geloof in de eigen kracht van ons mooie Hogeland!!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.