Geboortejaar: 1968
Beroep: Melkveehouder
Woonplaats: Heeg

Waarom CDA?

Als persoon en als agrarisch ondernemer heb ik mij altijd verbonden gevoeld met het CDA. Ongetwijfeld heeft dit te maken met de uitgangspunten van de partij, maar ook met het feit dat met name het CDA altijd sterk verbonden is aan onze sector. De agrarische sector die op dit moment vol in de wind staat en waar bijna iedereen wel een mening over heeft. De individuele ondernemer is in deze onzekere tijd op zoek naar een toekomst met mogelijkheden voor zijn bedrijf. Er is behoefte aan een duidelijke stip aan de horizon, een betrouwbare overheid die samen met de regio zorgt voor een toekomst met perspectief voor de volgende generatie.

Uiteindelijk geldt dit niet alleen voor de agrarische sector, maar voor alle inwoners en ondernemers van onze gemeente. Ik wil graag meedenken en mee beslissen over de toekomst van onze gemeente en de rol van onze sector daarin.

En meer?

Kenmerkend voor de gemeente Súdwest-Fryslân is het afwisselende landschap met een mix van landbouw, recreatie en natuur. Laten we zuinig zijn op deze specifieke kenmerken die onze gemeente zo aantrekkelijk maken voor zowel eigen inwoners als recreatie.

Overige

Samen met mijn vrouw Akke hebben we drie jongens, Sydo, Sietze en Melle en wonen op een boerderij aan de Alde Skatting 2A in Heeg. Na mijn VWO-opleiding aan de RSG in Sneek heb ik de Hogere Landbouwschool in Leeuwarden gevolgd en ben daarna meerdere jaren werkzaam geweest in de melkmachinebranche. De afgelopen jaren ben ik altijd bestuurlijk actief geweest. Eerst als voorzitter bij het LTO Noord afdelingsbestuur en daarna als voorzitter in de districtsraad van FrieslandCampina. Na twaalf jaar zit mijn bestuurstermijn bij FrieslandCampina erop en wil ik nu actief een bijdrage leveren voor het CDA in de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân.

Haye Ketelaar
Raadslid
CDA Súdwest-Fryslân

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.