Ernest Franken

Raadslid (Kapelle)

Ernest Franken

e-mail: [email protected]

Wie ben ik?

Ik ben Ernest Franken. In 1977 ben ik geboren in Zutphen (Gelderland) waar ik tot mijn 6-de levensjaar opgroeide. Op dat moment ben ik samen met mijn moeder, vader en broer naar Zeeland gekomen om te komen wonen in Wilhelminadorp.

Sinds 2003 woon ik met mijn vrouw, Marjoleen, in Kapelle. Onze zoon Micka en dochter Annika zijn in Kapelle geboren en hebben daar ook het basisonderwijs gevolgd.  Micka heeft ondertussen de middelbare school afgerond en gaat zijn weg verder vervolgen in het HBO. Annika zit ondertussen alweer voor het derde jaar op de middelbareschool. Ons hele gezin is actief binnen de Rooms-Katholieke kerk in Goes.

Sinds 2014 ben ik raadslid in de gemeente Kapelle. In die functie houd ik mij o.a. bezig met onderwerpen als: ruimtelijke ordening, openbare werken, grondzaken, volkshuisvesting, afvalverwijdering, bestuur en milieubeleid.

Waarom lid van het CDA?

Als hulpverlener en werknemer in een zorgorganisatie weet ik hoe belangrijk het is dat we met elkaar een vangnet voor mensen creëren die tijdelijk of langdurig de aandacht van naasten nodig hebben.  Het streven daarbij is altijd deze situaties proberen te voorkomen. Dat doen we direct maar ook zeker indirect door voorwaarden te scheppen. Vanuit mijn christelijke overtuiging draag ik daar graag mijn steentje aan bij.

Inzet afgelopen periode

Kennis en ervaring ingebracht als raadslid. Daarbij heb ik bijzondere aandacht gehad voor o.a. de verkeersveiligheid rond de brede school in Kapelle, de invoering van diftar, sociaal domein, wegenplan en verschillende nieuwbouwplannen.

Verder: voorzitter werkgroep subsidiebeleid, lid vertrouwenscommissie, lid presidium, voorzitter (eerder lid en secretaris) van de werkgeverscommissie. Op dit moment ben ik fractievoorzitter van het CDA Kapelle.

Persoonlijke missie voor de nieuwe periode

-           Mensen faciliteren om in Kapelle te blijven en komen wonen. Dit onder andere door de aanwezigheid van voorzieningen van een goed niveau en beschikbaarheid van woningen.

-          We moeten in de gemeente gezamenlijk een volgende stap zetten in het verbinden van mensen met oog en aandacht voor elkaar, samen gaan we eenzaamheid tegen!

-          Leefbaarheid van de kernen vergroten door extra aandacht te hebben voor de jongeren die daar wonen (of komen wonen) alsook de aanwezige ouderen. Samen maken we een gemêleerde samenleving waarin we met veel plezier kunnen wonen en recreëren maar ook klaar staan voor elkaar.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.