Barend Tensen

fractievoorzitter

Sinds 2018 mag ik fractievoorzitter zijn van deze mooie club. Dat doe ik met volle overtuiging en haal hier veel voldoening uit! Ik studeerde Politicologie en Sportmanagement in Amsterdam en Filosofie in Leuven. Voordat ik de gemeenteraad inkwam werkte ik voor de Europese christendemocraten in Brussel en was ik vicevoorzitter van het CDJA, de jongerenafdeling van het CDA. Momenteel werk ik voor de afdeling redactie en communicatie op het CDA partijbureau in Den Haag en ben in die hoedanigheid ook betrokken bij de campagnes. 

Iedereen vertegenwoordigt een unieke waarde die we moeten respecteren. Dit gaat gepaard met de verantwoordelijkheid om je talenten te benutten, maar je vervolgens ook in te zetten voor de samenleving. Dat is voor mij niet vrijblijvend, maar een opdracht. Een appèl.

Als volksvertegenwoordiger houd ik die opdracht altijd in mijn achterhoofd. Dat vraagt om een betrouwbare overheid die haar veiligheid op orde heeft en om slimme investeringen om de economie in de regio na de klap van de coronacrisis weer te laten groeien. Het vraagt ook om een hernieuwd toekomstperspectief, in het bijzonder voor jongeren. Er zal in Katwijk en de hele regio Zuid-Holland Noord betaalbaar en innovatief gebouwd moeten worden zodat zij hier kunnen blijven wonen. Jongeren- en seniorenhuisvesting verdienen hogere prioriteit in nationale woningbouwplannen. Het betekent ook: kans op een vaste baan en een fatsoenlijk inkomen door goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Jongeren die door de crisis achterstand hebben opgelopen verdienen een steuntje in de rug.

Daar zet ik mij keihard voor in. Met een brede blik en een open geest voor de vele geluiden in de samenleving. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.