Tren Weijers

Even voorstellen: Tren Weijers

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 ben ik de nummer negen op de lijst van het CDA. Omdat ik nieuw ben bij CDA Gennep, zal ik me even voorstellen.
Ik ben Tren Weijers, 21 jaar oud en al mijn hele leven woonachtig in Gennep. Op dit moment volg ik de opleiding Manager Retail niveau 4 bij het ROC te Nijmegen. In de eerste helft van dit jaar hoop ik die af te ronden en dan wil ik verder gaan met een hbo-opleiding in de richting van vastgoed en makelaardij.
Mijn grootste hobby is mijn passie voor voetbal. Zelf ben ik actief lid bij voetbalvereniging V.V. Achates in Ottersum. Hierdoor weet ik wat er speelt binnen een vereniging en gaat het verenigingsleven me echt aan het hart. Het is belangrijk dat de gemeente in alle verenigingen blijft investeren. Letterlijk, in financieel opzicht. En ook figuurlijk, door met ze mee te denken als dat nodig is.
Mijn interesse in politiek is begonnen bij de landelijke politiek. Ik heb een duidelijke mening over verschillende onderwerpen en vind het interessant en leuk om hierover met andere mensen van gedachte te wisselen. Vanuit mijn betrokkenheid bij het verenigingsleven en mijn eigen ervaringen als opgroeiende jongere in Gennep is ook de politiek hier in de gemeente steeds meer mijn aandacht gaan trekken. Omdat ik hierin een actieve rol wil spelen, heb ik me aangesloten bij CDA Gennep. Mijn keuze voor het CDA was simpel: aandacht voor de kernen, het verenigingsleven en rentmeesterschap.
Ook het bouwen van nieuwe huizen in onze gemeente staat bij mij hoog op de lijst. Het is zo ontzettend belangrijk dat ook nieuwe generaties in onze gemeente kunnen blijven wonen en hier hun gezin kunnen stichten. Dat houdt onze gemeenschap levend, zorgt voor werkgelegenheid en is ook enorm belangrijk voor onze verenigingen.
Blijven investeren in de kernen van onze gemeente is daarbij erg belangrijk. Ik vind het belangrijk dat in iedere kern alle benodigde faciliteiten aanwezig zijn en dat deze voor iedereen toegankelijk zijn.
Iedereen kent het gezegde: regeren is vooruitzien. Nog te vaak moet er eerst iets gebeuren voor er actie wordt ondernomen. Ik zou graag zien dat we onze blik wat verder doen laten reiken, zodat we kunnen anticiperen op wat er komen gaat. Ik begrijp dat dat lastig kan zijn, maar als je goed luistert naar iedereen die zich elke dag weer inzet voor de belangen van onze gemeente, van ondernemer tot vrijwilliger bij een vereniging, dan kom je een heel eind!

STEM! voor nu én straks.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.