29 december 2021

In memoriam Iet Dolmans-Gelders 27 augustus 1943 – 16 december 2021

Iet Dolmans-Gelders,

Oud-raadslid van de Gemeente Meerssen.

Als wij denken aan Iet Dolmans dan is Iet de vrouw met een optimistisch, groot CDA hart. Zij was raadslid voor het CDA in de perioden 1990 – 1994, 1998 – 2002 en 2009-2010 voor de gemeente Meerssen.

Zij maakte voor het raadswerk deel uit van de commissies zorg en welzijn en bouwen en wonen. Daarna was ze altijd aanwezig in de steunfractie van het CDA en op alle ledenvergaderingen van het CDA.

Zij is destijds benaderd door de toenmalige wethouder Jef Cortenraad. Iet was een bekend iemand met een groot netwerk in de hele gemeente Meerssen.

Je kon altijd een beroep op haar doen. Als wij voor de raadsverkiezingen gingen canvassen, dan ging Iet voorop en benaderde ze de mensen altijd even hartelijk.

Ze was er trots op dat ze zoveel voorkeurstemmen kreeg. Haar groene scooter en auto waren beplakt met CDA posters en hebben menige kilometers voor het CDA afgelegd.

Met de steun van haar echtgenoot Louis heeft ze dit werk altijd kunnen doen.

In 2013 kreeg zij voor al haar vrijwilligerswerk o.a. 25 jaar Vluchtelingenwerk de Koninklijke Onderscheiding als lid in de Oranje Nassau uitgereikt.

Wij zijn haar veel dank verschuldigd en wij wensen Louis en de familie veel sterkte met het omgaan van het verlies van haar.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.