10 juni 2022

Nieuwe CDA wethouder Louk Bongarts

Louk Bongarts is 67 jaar. Hij is geboren in Valkenburg aan de Geul en groeide op in Heerlen. Samen met zijn echtgenote Ine woont hij in Beekdaelen. Ze hebben twee dochters, die gehuwd en uitwonend zijn. Ine en Louk genieten volop van hun vier kleinkinderen. Louk wandelt graag en houdt van lezen, reizen en koken. Sinds 1 januari 2021 is hij voorzitter van het Openluchttheater in Valkenburg.

Louk heeft nagenoeg zijn gehele loopbaan gewerkt bij de gemeentelijke overheid. Hij vervulde 14 jaar de functie van gemeentesecretaris/algemeen directeur, waarvan de laatste 13 jaar bij de gemeente Valkenburg a/d Geul. Daarvoor was hij werkzaam bij de gemeenten Sittard-Geleen (hoofd Concernstaf), Nuth (Hoofd Personeel, Informatie, Organisatie en Facilitaire zaken) en bij de gemeente Heerlen (Maatschappelijk werker, resp. adviseur HRM). Nadat Louk op 1 november 2019 afscheid nam van de gemeente Valkenburg, is hij van 1 december 2019 tot 1 december 2021 nog werkzaam geweest als partijsecretaris van het CDA Limburg.

De komende 4 jaren gaat Louk zich inzetten als wethouder bij de gemeente Meerssen. Louk wil graag samen met anderen werken aan een gemeente waar ieders mening telt, iedereen mee doet en iedereen ertoe doet. Kortom, een gemeente met een bloeiend verenigingsleven en vitale ondernemingen, waar iedereen trots op is en waar de kwaliteit van leven, werken en wonen goed is.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.