17 april 2024

Riolering naar aanvrager? (Raadsvergadering 11 april)

Naar aanleiding van de verwarrende en onjuiste berichten die door BRUG-M (en de lokale pers) worden verspreid over de rioleringsaanvraag van een bedrijf in Meerssen willen wij langs deze weg reageren op de onjuiste en suggestieve beweringen van BRUG-M met name rond de berichten die zij via (niet ingediende en dus niet bestaande) moties al uitgebreid hebben mogen toelichten via de lokale pers en via hun eigen facebook pagina’s.

Naar de mening van het CDA kun je pas praten over moties als ze zijn ingediend in een raadsvergadering?

Dit is tot  op dit ogenblik ondanks de insinuaties van BRUG-M nog steeds niet gebeurd.

Vervolgens verwijten zij dit in hun laatste Facebook berichten ook nog aan het CDA ??

Wij dagen iedereen uit om zich te overtuigen van de onjuistheid van de insinuaties : luister de opname af van de openbare raadsvergadering (Punt 19: Moties vreemd aan de orde van de dag) en u zult daar letterlijk kunnen terughoren dat eerst dhr. J. A. en vervolgens dhr. G. v/d B. (beiden woordvoerders namens BRUG-M)  in de laatste raadsvergadering letterlijk aan de voorzitter meedelen dat zij de maandag na de vergadering verhinderd zijn.

Op diezelfde opname kunt u horen dat op de vraag van de voorzitter hierover het CDA aangeeft dat de vergadering wat het CDA betreft kan worden geschorst naar de eerstkomende maandag zoals dat in het reglement van orde is vastgesteld.

Verder nog enkele opmerkingen over dit onderwerp:

  • Het aanleggen van riolering in de openbare ruimte is een opdracht voor het openbaar bestuur in deze de gemeente.
  • Het promoten van toerisme en werkgelegenheid is iets waaraan deze raad en het CDA Meerssen veel aan gelegen is.

Wij kunnen ook niet begrijpen dat BRUG-M wel een miljoen aan gemeentegeld wil besteden aan het uitkopen van een lokale ondernemer, daarmee zijn schoonvader in de gelegenheid stellend een mooie winst te maken bij het realiseren van woningen/appartementen in het betreffende pand. Maar wel vind dat het doortrekken van een stukje riolering in de openbare ruimte uitgelegd kan worden als een subsidie aan een ondernemer die hier drie jaar lang gedurende de zomer wil investeren in een hoogwaardige eetgelegenheid met de daarbij behorende economische voordelen niet alleen voor hem zelf maar ook voor de lokale toeleveranciers en de werkgelegenheid en de naamsbekendheid die dat voor Meerssen oplevert?

Het CDA Meerssen zal zich altijd sterk maken voor deze mooie zelfstandige gemeente. Wij vragen ons serieus af of ditzelfde ook gezegd kan worden van een partij die zelf voortdurend aangeeft alleen in de raad te zitten om die zelfstandigheid op te heffen.

Wij laten dat oordeel graag aan de inwoners van Meerssen en mocht u hierover vragen willen stellen of mocht u mee willen denken en of praten kunt u het CDA Meerssen altijd bereiken. Via onze raadsleden of onze sociale media.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.