10 augustus 2021

Werkbezoek, Mustafa Amhaouch aan het getroffen gebied in Geulle

Werkbezoek, Mustafa Amhaouch aan het getroffen gebied in Geulle.

Op zondag 18 juli heeft CDA Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch samen met wethouder Wim Kemp en de raadsleden Agnes Jonkhout en Jack Aarts een bezoek gebracht aan het door de watersnood getroffen gebied binnen onze gemeente. Vanaf De Penderjansknup, in de volksmond De Piemelenhoek, heeft hij een goed overzicht gekregen van het gebied Geulle. Vanaf hier was goed te zien dat de werkzaamheden van de Maaswerken, het verbreden van de uiterwaarden, hun werk goed gedaan hebben. Het gebied aan de Maas is geheel droog is gebleven.

Heel anders was het beeld vanaf de brug in Geulle over het Julianakanaal. Vanaf hier en ook vanaf de zijde Andreas Sauerlaan was het hoog water goed te zien. De sportvelden, parkeerplaats weilanden stonden geheel onder water. Om de bewoners te bezoeken was op dat moment niet mogelijk daar de politie kamerlid Mustafa Amhaouch geen toestemming gaf om zich verder in het gebied te begeven.

CDA Tweede kamerlid Mustafa Amhaouch had op 15 juli, samen met de collega’s Derk Boswijk en Inge van Dijk schriftelijke vragen gesteld en heeft vervolgens na zijn bezoek aan onze gemeente op 21 juli nog aanvullende vragen gesteld. 

De kamervragen vindt u hier:

https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/kamervragen/detail?id=2021Z13786&did=2021D29392

https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/kamervragen/detail?id=2021Z13922&did=2021D29715

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.