Kiara Rentrop

Even voorstellen

In 2019 begon het allemaal voor mij. Ik was al lid van Jongerenraad Going 4 Altena, maar ik wilde meer doen op politiek gebied. Al heel snel kwam ik uit bij het CDA, omdat ik mij het meeste kan vinden in hun standpunten. Toen ik erachter kwam dat ze een jongerenafdeling hadden, wilde ik graag lid worden. Samen met drie andere enthousiaste jongeren uit de Gemeente Altena hebben wij de afdeling ´´CDJA Altena´´ opgericht. Wij willen dé stem zijn voor jongeren in Gemeente Altena.
Mijn naam is Kiara Rentrop en ik woon sinds mijn 8e in het hart van Gemeente Altena. Momenteel studeer ik bedrijfskunde aan het Avans. Ook ben ik managing tutor bij TopTutors.


Binnen het CDJA ben ik verantwoordelijk voor de communicatie en PR. Ik houd mij ook bezig met verschillende thema's die allemaal bijdragen aan een goede leefomgeving voor jongeren. Wilt u weten met welke thema's ik mij bezighoud? Kijk hieronder op de rest van mijn profiel!

Een goede leefomgeving voor jongeren

Thema's

  • Jeugdzorg
  • Sport & Welzijn
  • Onderwijs
  • Jongerenfaciliteiten

Visie

Ik geloof dat door de jeugdzorg, sport & welzijn, onderwijs en jongerenfaciliteiten zo ver nodig te verbeteren, dat jongeren een goede leefomgeving hebben en beschikken over alle middelen en faciliteiten die ze nodig hebben. Alle vier deze thema's dragen hieraan bij.

Neem bijvoorbeeld de jeugdzorg. Die zorgt ervoor dat de jongeren die hulp of ondersteuning nodig hebben die ook krijgen. Ze krijgen zo weer een zo 'normaal' mogelijk leven zonder zorgen. Zonder de jeugdzorg valt de steun, voor de jongeren het hardste deze steun nodig hebben weg.
Sport & welzijn is ongelofelijk belangrijk. De gezondheid van onze jeugd is cruciaal, maar wij moeten ze wel de mogelijkheid geven om te kunnen sporten en bewegen. ­
Waar zijn we zonder het onderwijs? Er is natuurlijk de leerplicht waardoor iedereen naar school kan (en ook moet), desalniettemin moet het onderwijs wel van kwaliteit zijn en ook blijven. De gemeente heeft geen invloed op de lessen die scholen geven, maar kan wel meedenken en ondersteunen.
Goed basis- en voortgezet onderwijs zal een prachtige en sterke basis zijn voor de vervolgopleiding en ook voor de rest van het leven van een jongere. 
Naast school en sport moeten de jongeren ook echt kunnen ontspannen, dit kan door middel van jongerenfaciliteiten. Deze faciliteiten kunnen van alles zijn, zoals een uitgaansgelegenheid, een parkje of en studeerplek. 

De bovenstaande thema's dragen allemaal bij aan een goede leefomgeving voor jongeren en daar wil ik mij voor in zetten.

Missie

Ik wil bijdragen aan een goede, veilige en aangename leefomgeving voor jongeren, zodat ze een mooie jeugd hebben en gelijke kansen krijgen.

Motivatie

Elke jongere verdient een goede jeugd, een veilige omgeving en beschikking te hebben over alles wat ze nodig hebben. Als je al deze drie dingen hebt als jongere, dan zal je in jouw volwassen leven daar veel profijt van hebben. Onze jongeren moeten alle steun krijgen die ze nodig hebben, een goede gezondheid hebben, goed onderwijs en ze moeten ook de mogelijkheid hebben om te kunnen ontspannen. We moeten zorgen voor onze jongeren. Ze zijn onze toekomst. Daarom wil ik bijdragen aan een goede leefomgeving voor de jongeren in Altena.

Kernen

Kiara is het aanspreekpunt voor de volgende kernen:

  • Almkerk
  • Uppel
  • Werkendam
  • Woudrichem

Neem contact met mij op!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.