06 juni 2017

Blij met herontwikkeling industriegebied Asten

Als CDA hebben we met veel vreugde kennis genomen van de plannen voor de herontwikkeling van de Prins Bernhardstraat en de Industrielaan. Nieuwe woningen op een plekje in Asten verwelkomen we altijd. Bovendien ziet het huidige terrein naast de Formido er niet zo fraai meer uit met een aantal verpauperde gebouwen. We zien de komst van nieuwe woningen op die plek dan ook als een echte kwaliteitsimpuls. 

Prins Bernhardstraat parkeerproblematiek
De Prins Bernhardstraat staat bekend om de parkeerproblematiek. Het is vaak lastig om met de auto (of fiets) te manoevreuren tussen de geparkeerde auto's die o.a geparkeerd staan bij In 2019 wordt de Prins Bernhardstraat sowieso onder handen genomen. Dat is al eerder afgesproken en staat ook in het Gemeentelijk Verkeers en Vervoersplan (GVVP) vermeld. Bij de nieuwe woningen dienen ook voldoende parkeerplaatsen te worden gerealiseerd. 

Omgevingsdialoog
De herontwikkeling van het industriegebied gaat plaatsvinden in een drukbevolkt gebied. Het is daarom ook goed om te zien dat de initiatiefnemers goed de ruimte nemen en geven voor buurtbewoners om op het plan te reageren. We vinden het belangrijk dat er actief aan de slag wordt gegaan met hun input. Gemaakte afspraken dienen te worden gehonoreerd en buurtbewoners hebben het recht te weten waar ze aan toe zijn. Voor de omgevingsdialoog is het noodzakelijk dat alle cijfers en alle feiten op tafel liggen. Concreet is het op dit moment nog niet genoeg volgens onze fractie. 

Veiligheid
Onze fractie heeft vragen gesteld aan de initiatiefnemers om ook rekening te houden met de verkeersbewegingen. De bedrijven die er gevestigd zijn hebben dagelijks te maken met leveranciers. Het is belangrijk dat deze vrachtwagens niet de toegangswegen tot de nieuwe woningen gaan blokkeren. Mocht bijvoorbeeld een ambulance snel ter plekke moeten zijn, dan is het niet wenselijk dat vrachtwagens deze toegangswegen blokkeren. 

Vragen? Stel ze gerust, klik hier

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.