08 februari 2022

Adri Geerts: trots op verkiezingsprogramma 'Thuis in Asten'

Adri Geerts, voormalig regionaal directielid van de Rabobank, stond in 2021 aan het roer om een nieuw verkiezingsprogramma op te stellen voor het lokale CDA in Asten, Heusden en Ommel. Dat deed hij met een brede werkgroep van leden en niet-leden. 

Adri, je was voorzitter van de programma die het verkiezingsprogramma heeft geschreven. Wat maakte het deze keer zo bijzonder?
 "We hebben het programma gemaakt met een brede commissie van 9 personen. Vanuit allerlei achtergronden en ’ specialismen', wel of geen lid van het CDA maakte niets uit. Ik denk dat we daardoor met open vizier over alle onderwerpen hebben kunnen praten en discussiëren. Zeer bijzonder deze keer was dat we vanuit de commissie eerst met een groot aantal mensen in Asten Heusden en Ommel gesprekken zijn gaan voeren. Dit om te horen wat hun wensen en behoeften zijn. Dat hebben we kunnen gebruiken als input voor het verkiezingsprogramma en voor goede discussies in de commissie. Hiermee is het echt een programma voor en door Asten geworden. En omdat we zoveel mensen hebben gesproken kunnen we ook over alle onderwerpen die van belang zijn een mening geven.''
  
Jullie hebben veel gesprekken gevoerd. Wat is je nu het meest bijgebleven van die gesprekken?
"Eigenlijk was het voeren van de gesprekken het mooiste onderdeel. Iedereen werkte erg graag mee. Of men nou voor het CDA is of niet, maakte niets uit. Men waardeert het heel erg dat we het gesprek willen aangaan. En men zich dus echt gehoord kan voelen. Het leukste is natuurlijk als je belt voor een gesprek, men terughoudend is, maar na het gesprek vertelt zeer positief verrast te zijn. Wat ook opvalt is dat mensen erg goed kunnen aangeven wat belangrijk is voor Asten. De kennis en kunde zit bij de Astense mensen zelf. Toen het programma klaar was hebben we iedereen geïnformeerd."

Wat wens je de nieuwe fractie na de verkiezingen toe?
"Als voorzitter van de verkiezingsprogramma-commissie zou ik natuurlijk graag zien dat het programma niet alleen tijdens de verkiezingscampagne wordt gebruikt, maar dat het een ‘spoorboekje’ wordt voor de fractieleden voor de komende vier jaar. Dan wordt namelijk uitgevoerd wat de mensen in Asten Heusden en Ommel echt belangrijk vinden en graag willen."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.