10 oktober 2018

CDA blij met naamswijziging steunpunt Guido

Op dinsdag 9 oktober werd in centrum De Beiaard in Asten de nieuwe naam van Steunpunt Guido Asten bekend gemaakt: Sociaal Team Asten. Bij Sociaal Team Asten kan iedereen terecht met vragen over zorg en ondersteuning. Voor bijvoorbeeld individuele ondersteuning, huishoudelijke ondersteuning, hulpmiddelen in huis, vervoer, het ontmoeten van andere mensen en het aangaan van sociale contacten.

Sociaal Team Asten helpt iedereen verder binnen het sociaal netwerk Asten of via een regionale organisatie. Zodat iedereen de hulp krijgt die hij/zij nodig heeft van de juiste organisatie en de persoon die bij de hulpvraag past.

Met de naamswijziging gaat een belangrijke wens van het CDA in vervulling. Met enige regelmaat heeft onze fractie signalen gekregen uit de samenleving waarin duidelijk werd dat Guido namelijk te onbekend was in Asten. Een probleem waar veel organisaties in Asten mee worstelden. Gemeenteraadslid Daniël van Schijndel: "De naamswijziging komt als geroepen. Hopelijk vinden meer mensen nu de weg naar het loket met hun hulpvraag, en kan de gemeente helpen waar nodig". De komende tijd zal er nog meer aandacht komen voor de bekendheid van het Sociaal Team Asten. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.