25 mei 2018

CDA tegen plaatsing van 500 arbeidsmigranten op Prinsenmeer

Op donderdag 24 mei heeft Susanne de Groot namens onze fractie in de commissie AZ&C het plan van Prinsenmeer besproken om 500 arbeidsmigranten op Prinsenmeer te plaatsen. Als CDA fractie zijn wij daar tegen, omdat volgens ons de leefbaarheid van Ommel daarmee ernstig in het geding is. 

Huisvesting van buitenlandse werknemers op het recreatiepark is een belangrijk onderwerp dat al enige tijd speelt. De dorpsraad Ommel vindt 500 migranten te veel op een dorp van duizend inwoners. Onze wethouder en Ommelnaar Theo Martens deelt die visie en is daarmee de enige binnen het gemeentebestuur. Als CDA fractie zijn wij ook tegen, vanwege uiteenlopende redenen. 

In het verleden zijn afspraken met Prinsenmeer niet altijd nagekomen. Op dit moment zitten er ruim 500 arbeidsmigranten, terwijl er een vergunning ligt voor 216. In eerste instantie wilde men dit uitbreiden naar 384 arbeidsmigranten en tenslotte ligt er nu een voorstel voor 500 arbeidsmigranten. De dorpsraad in Ommel heeft aangegeven, dat zij dit onwenselijk vinden vanwege de leefbaarheid in het dorp. Het CDA hecht waarde aan de mening van de mensen zelf. Bovendien speelt het verleden mee. Welke garanties zijn er nu?

Het CDA wil een beperkt aantal arbeidsmigranten opnemen in de vergunning en zeker geen 500. Daarnaast willen wij graag, dat de gemeente vinger aan de pols houdt en daarom werkt met een beperkte termijn. Geen vergunning van 10 jaar, maar van 1 of 2 jaar waarbij bij goed handelen de vergunning kan wordt verlengd. Alle informatie en geluidsfragmenten van de commissievergadering zijn te vinden op de website van de gemeente Asten. 

Onze complete bijdrage kunt u lezen via dit PDF bestand. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.