05 maart 2022

CDA vraagt op ludieke wijze om aandacht woningnood

Het CDA Asten-Heusden-Ommel heeft op zaterdag 5 maart op een ludieke wijze aandacht gevraagd voor de woningnood in de gemeente Asten. Op de Markt in Asten werd vanaf ’s ochtends een huis van bierkratten gebouwd. Ongeveer 1.000 bierkratten waren nodig om het bouwwerk te maken. Van alle gemeenten in Zuidoost Brabant is nergens zo weinig gebouwd in de afgelopen 10 jaar als in Asten. De gemeente Asten heeft de woningbouwplannen versneld, maar de lokale CDA-afdeling wil dat er nog meer gebeurd om de woningnood in het dorp aan te pakken.

Geert van den Eijnde, nummer twee op de kieslijst en woordvoerder wonen: “De woningmarkt is oververhit in onze regio. Het is tussen aanhalingstekens heel normaal geworden om flink te overbieden, de doorstroming op de woningmarkt stagneert en voor jongeren is het steeds moeilijker om aan een betaalbare woning te komen. Er moet veel meer, sneller en voor iedere doelgroep worden gebouwd. Wij zijn daar zaterdag alvast mee begonnen door met een knipoog een huis in één dag te bouwen.”

Het ontwerp van het ‘bierkrattenhuis’ is ontworpen door architect Steven Woudstra. Voor het ontwerp waren 600 grote bierkratten nodig en 400 kleinere. Drankhandel Winters uit Liessel stelde de bierkratten beschikbaar. Aan het einde van de dag werd het huis weer afgebroken.

Geert van den Eijnde: “Wij hebben als CDA concrete plannen om de woningmarkt vooruit te helpen. Uiteindelijk willen wij ervoor zorgen, dat iedereen in Asten, Heusden en Ommel een fijn thuis kan hebben in onze gemeente. Zaterdag hebben we gebouwd ludiek voor één dag. In werkelijkheid willen wij de komende jaren nog eens honderden woningen extra bouwen op de huidige plannen.”

Lees hier al onze concrete plannen voor meer woningbouw in Asten, Heusden en Ommel

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.