CDA bekendmaking lijsttrekker
28 februari 2022

Geert van den Eijnde: genomineerd voor Beste Raadslid 2022

Astens raadslid Geert van den Eijnde (27) is genomineerd voor de landelijke prijs voor Beste gemeenteraadslid. Een initiatief van campagnebureau BKB, het Periklesinstituut, de Volkskrant, De Nieuws BV en talkshow M. De verkiezing wordt nu voor de derde keer georganiseerd.

Verkiezing
De afgelopen jaren hebben gemeenten steeds meer taken van het rijk overgenomen. Op lokaal niveau worden dan ook belangrijke beslissingen genomen over het sociale domein, maar ook over zaken zoals ruimtelijke ordening en openbare orde en veiligheid. Het werk van raadsleden wordt alleen maar belangrijker. Om hen te eren organiseren campagnebureau BKB, het Periklesinstituut, de Volkskrant, De Nieuws BV en talkshow M, de derde editie van de verkiezing beste raadslid van Nederland.

Nominaties
Veel raadsleden vanuit verschillende gemeenten in Nederland zijn genomineerd. Vanuit Asten is Geert van den Eijnde (27) voorgedragen. Geert is nu vier jaar raadslid, en houdt zich met name bezig met woningbouw voor jongeren. Dat is dus niet onopgemerkt gebleven. De tekst bij de nominatie luidt: Geert zet zich al 4 jaar in voor meer woningbouw voor zijn leeftijdsgenoten en doet dat met vakkennis en enthousiasme! O.a. mede dankzij hem zijn er concrete maatregelen genomen om de woningbouw in Asten vlotter te trekken. Hij is met dit onderwerp dag en nacht bezig!

Geert: “Ik ben zeer aangenaam verrast door deze nominatie en ik had het niet verwacht. Uiteraard hoop ik ook naar de volgende ronde te mogen, maar ik ben allang trots dat anderen mij hebben willen nomineren. Ik probeer mijn werk als raadslid voor Asten zo goed mogelijk te doen en dat je dan erkenning hiervoor krijgt van anderen dan doet me dat veel goeds”.

Het is nog mogelijk om op Geert te stemmen tot begin maart. https://www.besteraadslid.nl/raadslid/geert-van-den-eijnde

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.