CDA bekendmaking lijsttrekker
11 februari 2022

Geert van den Eijnde: terugblik & vooruitblik

Geert, je bent nu vier jaar raadslid. Hoe kijk je terug op die periode? 
"Als ik terugkijk op de afgelopen 4 jaar als raadslid, dan is dit voor mij een hele leuke en leerzame periode geweest, waarin wij als CDA veel hebben kunnen betekenen voor onze gemeente. Als raadslid wilde ik graag de inwoners vertegenwoordigen en aan de slag gaan met de uitdagingen waar we voor stonden. Binnen de partij hebben wij dit goed opgepakt. Het was prettig samenwerken met een hecht team, waarin we elkaar goed aanvulden. Ook binnen de gemeenteraad werd de verbinding met andere partijen goed gezocht. In deze periode ben ik zelf veel actief geweest bij de ruimtelijke onderwerpen waar ik een grote interesse voor heb. Omdat dit ook mijn vakgebied is, haal ik er veel energie uit om bij deze onderwerpen een goede bijdrage te kunnen leveren. Ik denk dat we trots mogen zijn wat wij als partij hebben gebracht in deze periode. Als gemeente hebben we een mooie ontwikkeling doorgezet. Ik ben er dankbaar voor dat ik de kans heb gekregen om mij als raadslid in te zetten voor onze gemeente."

Wat wil je de komende jaren voor Asten betekenen? 
"De komende raadsperiode wil ik graag weer met veel energie de rol als raadslid oppakken en verder invullen. Voor de komende jaren zie ik diverse kansen en opgaven waar ik weer mee aan de slag wil gaan voor onze gemeente. Ontwikkeling van de centrums in onze dorpen, diverse woningbouwontwikkelingen, de transformatie van het buitengebied en de duurzaamheidsambitie die we als gemeente hebben. Het zijn allen onderwerpen waarmee ik graag aan de slag ga. Hierbij wil ik er bovenal staan namens alle inwoners van onze mooie gemeente, maar er ook specifiek staan voor onze jongeren. Ik wil ze de mogelijkheid geven op een leuke manier op te kunnen groeien in onze gemeente en hier ook hun verdere toekomst op te kunnen bouwen. Daarnaast hoop ik bij te kunnen dragen aan een overheid waar de inwoners van de gemeente Asten vertrouwen in hebben. Een overheid die zichtbaar en duidelijk is en inwoners betrekt bij de politiek."

Wat spreekt je aan in ons verkiezingsprogramma ‘Thuis in Asten-Heusden-Ommel? 
"Om te beginnen vind ik het erg mooi dat ons verkiezingsprogramma niet zomaar een programma is van alleen onze partij, maar een programma waaraan is gebouwd samen met de inwoners. De vele gevoerde gesprekken samen met hen, heeft goede input gebracht. Het programma laat duidelijk zien wat wij als partij belangrijk vinden voor onze gemeente. De komende jaren willen wij inzetten op het ontwikkelen van de gemeente Asten tot een hoogwaardige woongemeente, waar volop gebouwd wordt voor diverse groepen, waar het genieten is in ons grote buitengebied, waar lokaal ondernemerschap de kans krijgt om zich te ontwikkelen en waar de belangrijkste voorzieningen goed functioneren. Onze inwoners en ondernemers willen wij de ruimte geven om bij te dragen aan de ontwikkeling van de gemeente. Ik zie in het verkiezingsprogramma een mooie en duidelijke koers waar we de komende jaren mee aan de slag kunnen. "

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.