25 maart 2022

Kiezers bedankt! Opnieuw de grootste in Asten!

2.485 stemmen. Met dit geweldige resultaat hebben wij de gemeenteraadsverkiezingen in Asten gewonnen. In vergelijking met vier jaar geleden zijn dat 125 stemmen meer (+1,3%), terwijl de opkomst een paar procent lager was dan in 2018. Op een aantal stemmen na lukte het niet om een extra zetel in de wacht te slepen. Als CDA Asten-Heusden-Ommel blijven wij met 5 raadsleden vertegenwoordigd. Een prestatie om trots op te zijn.

De voorbereidingen op de verkiezingen begonnen ruim een jaar geleden. In het afgelopen jaar is veel tijd en energie gegaan in het opstellen van een aansprekend verkiezingsprogramma en het samenstellen van een representatieve kandidatenlijst. Daarna volgde een brede campagne, waarmee onze partij maximaal zichtbaar was in Asten. Enkele hoogtepunten in deze campagne: de landelijke aandacht voor de campagnevideo van Daniël van Schijndel, het bezoek van minister Van Gennip en Kamerleden Amhaouch, Van Dijk en Boswijk en de tomeloze energie van alle kandidaten om samen tot een succes te komen.

Lijsttrekker John Bankers: "Deze campagne startte nog met Coronabeperkingen, maar ondanks die beperkingen zijn wij erin geslaagd een prima campagne neer te zetten. De 40 kandidaten zijn geworden tot een (h)echt team, dat is gaan geloven in een prachtig resultaat. Het is mooi om te zien, dat al onze insapnningen zijn beloond door de kiezer. Er ligt een mooi mandaat om de komende jaren Asten, Heusden en Ommel om te vormen tot een nog mooier thuis voor iedereen. Daar gaan wij met onze fractie voor aan de slag."

Het CDA wil alle kiezers en vrijwilligers die bij hebben gedragen aan dit prachtige resultaat van harte bedanken.  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.