13 juni 2022

Marian van den Heuvel: terugblik op installatie

Marian, gefeliciteerd! Hoe vond je de installatie als gemeenteraadslid?
"Het moment van de Eedaflegging is een heel speciaal moment, dat ik officieel ja zei, tegen de taak die ik op me ga nemen. Samen met de andere raadsleden van het CDA. Ook dat mijn gezin en ouders erbij waren gaf een speciaal gevoel"

De raad en ook onze fractie zijn met je installatie nu compleet, wat zijn je eerste indrukken over ons team? 
"Mijn eerste indruk van het CDA Asten is heel goed. Een stel enthousiaste mensen die elkaar allemaal willen helpen. Je wordt er automatisch in mee getrokken. Het voelt als een warme deken. Doordat er verschillen bijeenkomsten zijn, sommige formeel andere informeel, krijg ik gaandeweg steeds meer een beeld van de taken van een gemeenteraad. Binnen CDA Asten hebben we een club enthousiaste mensen, met ieder zijn eigen onderwerpen, die hij of zij belangrijk vinden om op de agenda te krijgen en ervoor willen gaan. Maar die ook gezelligheid erg belangrijk vinden. Graag wil ik me gaan inzetten voor de bewoners van het buitengebied en Ommel. Wat het buitengebied betreft gaat daar zoveel veranderen. Graag wil ik met deze inwoners kijken hoe er ook nog perspectieven zijn voor ze. Voor de mensen die door willen in de agrarische sector, zodat we ons voedsel gewoon van de boeren hier in Nederland kunnen kopen. Maar ook voor de bedrijven die willen stoppen. Het is zeker in deze tijd niet makkelijk om nog altijd een toekomstplan voor ogen te hebben als we zien wat er allemaal af komt op deze sector. Als er dan toch een perspectief gevonden is, kunnen deze mensen daar naar toewerken, zodat verpaupering van het buitengebied tegen kan worden gegaan. Ik denk dat we dit met z'n allen ook niet willen. Het moet in het buitengebied dan ook fijn wonen en werken zijn voor iedereen. Daar doe je het voor als je hier je steentje aan kan bijdragen.

Ook wil ik me inzetten voor de mensen van Ommel, en zeker voor de jeugd, dat er betaalbare huizen zijn voor hun, zodat ze in Ommel kunnen blijven wonen. Dat komt dan altijd ten goede voor de school, clubs en horeca. Ook voor de oudere Ommelnaar die in Ommel wil blijven wonen, dat hier geschikte huizen voor zijn, zodat er doorstroming ontstaat, en het dorp kan blijven groeien. Dat Ommel een kei gezellig, mooi dorp is en blijft om er te wonen."

Waar kijk je het meest naar uit als het gaat over je werk als raadslid?
"Dat ik over 4 jaar kan zeggen dat ik een klein steentje heb bijgedragen aan een mooier Asten als raadslid en als mens. Wat ik ook erg leuk vind aan het raadswerk is , dat ik ook op persoonlijk vlak veel ga leren over veel onderwerpen, die zich hier in Asten afspelen. Ook over onderwerpen die ik anders in mijn dagelijkse leven nooit zou zijn tegengekomen, of over nagedacht zou hebben, dat die zich hier in Asten afspelen. Dat je daar dan over mee beslist. Dus heeft u vragen of opmerkingen neem dan contacht op". 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.