04 juli 2018

Profiteren van de bloeiende economie

Na de crisis van enkele jaren geleden draait de economie inmiddels weer op volle toeren. Dat biedt kansen en die moeten we wat betreft de CDA-fractie grijpen. In een eerdere fase is het bedrijventerrein Florapark ontwikkeld en hebben we een belangrijke start gemaakt met het bouwen van meer woningen in Asten (met name Loverbosch), Heusden en Ommel. Het bouwen in alle kernen zien wij als belangrijke voorwaarde om daar de leefbaarheid te behouden. Een positieve ontwikkeling is in onze optiek ook het eenmalige bedrag van € 500.000 dat beschikbaar wordt gesteld voor meer startersleningen. Op die manier behouden we de jeugd voor de gemeente Asten. In hoeverre kunnen wij nog verder profiteren van de bloeiende economie?

  • Welk perspectief kunnen wij (toekomstige) ondernemers bieden binnen onze gemeentegrenzen? Is er na Florapark voldoende ruimte voor ondernemers?
  • De grondexploitatie kent een negatief resultaat. Wat denkt het college hieraan te kunnen doen?

De lokale en regionale economie is gebaat bij een goede bereikbaarheid. Asten ligt tussen Brainport en Greenport in. Met de N279 en de A67 liggen er kansen om van die geografische ligging optimaal te profiteren. Daarbij speelt wat ons betreft ook de (verkeers)veiligheid voor onze inwoners een belangrijke rol. Tegelijkertijd is het aan ons als gemeente om op gepaste wijze te (blijven) investeren in de openbare ruimte in het belang van inwoner en toerist: goede fietspaden, veilige oversteekplaatsen en een goede entree van ons dorp. In dat verband vraagt onze fractie zich af:

  • Komen er maatregelen om de A67, mogelijk nog voor de verbreding, efficiënter en veiliger te maken? Wat is hierin de stand van zaken?
  • In hoeverre bestaat de kans, dat er een rotonde komt bij de oversteek van de Meijelseweg naar de Buizerdweg? In onze optiek van belang nu er met het fietspad aan de Meijelseweg een goede fietsverbinding ligt.
  • In de voorjaarsnota wordt melding gemaakt van voorbereidingskosten voor de dorpsentree Heesakkerweg en het groengebied bij het evenemententerrein. Op welke wijze krijgen deze twee processen vorm?

Reageren? klik hier

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.