CDA bekendmaking lijsttrekker
12 november 2021

Waar gaan we voor? Een toekomstbestendig Asten!

De afgelopen jaren stonden de financiën van Asten er niet altijd even rooskleurig voor. Dankzij forse bezuinigingen vanuit Den Haag moesten we soms als gemeente lastige keuzes maken. Dankzij een stabiel financieel beleid staat het huishoudboekje er nu weer goed voor. Het CDA is niet een partij die de rekening doorschuift naar toekomstige generaties. We zijn trots dat er nu weer een sluitende meerjarenbegroting ligt, en dat Asten er goed voor staat. Er is echter nog veel werk aan de winkel, en ook in Asten hebben we ambities. Bijvoorbeeld op het vlak van (verkeers)veiligheid, natuur en groen, het buitengebied, zorg, energie en klimaat. 

Ouderen
De afgelopen jaren zet de gemeente fors in op digitalisering. Al langer baart dit het CDA grote zorgen. De dienstverlening van de gemeente moet toegankelijk blijven voor iedereen.  

Woningbouw
Het CDA maakt zich al enkele jaren sterk voor meer woningbouw voor jongeren en ouderen in Asten. Bij deze begroting hebben we echter zorgen geuit over de toekomst: op een gegeven moment zijn locaties om te bouwen in Asten mogelijk op. De vraag is dan hoe verder? 

Heusden en Ommel
De leefbaarheid van de kleine(re) kernen Heusden en Ommel blijft ook de komende jaren een aandachtspunt. We maken ons hard voor goede voorzieningen en woningbouw voor jong en oud in de kernen. 

Verkeersveiligheid
Binnenkort gaat een langgekoesterde wens in vervulling: het fietspad Dijkstraat wordt verbreed, en worden diverse wegen in Asten verkeersveiliger gemaakt zoals de Voorste Heusden. 

Energie en klimaat
In Asten zijn we de afgelopen jaren aan de slag gegaan met klimaatadaptatie. Bij hevige regenval kwam het namelijk vaak voor dat straten blank kwamen te staan. Bij de aanpassingen aan wegen wordt nu veel meer rekening gehouden dat het water goed weg kan na regen. 

Bij deze begrotingsbehandeling werd eens te meer duidelijk: Asten staat er gelukkig weer goed voor, maar de ambities die we hebben als gemeente zijn talrijk. Deze ambities kunnen we alleen samen met u vormgeven. Als CDA gaan we voor een toekomstbestendig Asten waar het fijn wonen, werken en leven is. U kunt op het CDA rekenen! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.